fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Tractor Of The Year 2025 van start met trekkerpresentaties

Sommige trekkerfabrikanten stuurden een afgevaardigde naar de presentatie van hun trekker op Tractor Of The Year (TOTY). Op de foto David Lindner, CEO van Lindner, die de nieuwe Lintrac 70 aan de jury presenteerde. – Foto’s: TOTY

In november 2024 worden de jaarlijkse Tractor of the Year (TOTY-)awards uitgereikt voor het seizoen 2025. Dus kregen alle juryleden, waaronder de TREKKER-redactie, onlangs een presentatie van 17 trekkerfabrikanten in Milaan (It.). Er doen 21 trekkers mee.

Het tweedaagse evenement markeert het begin van de reis naar de uitreiking van de TOTY 2025-awards. Trekkerfabrikanten hebben hun kandidaten voorgesteld aan de internationale jury. Deze bestaat uit 25 professionele journalisten uit 25 verschillende landen.

Het evenement werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Indiase bandenfabrikant BKT, hoofdsponsor van TOTY. Dit jaar nemen 17 van ’s werelds grootste trekkerfabrikanten het tegen elkaar op met in totaal 21 trekkers in verschillende categorieën. Ze tonen hun nieuwste innovaties en technologische vooruitgang.

De voltallige jury van TOTY: 25 juryleden uit 25 landen, samen met TOTY’s secretariaat en de mensen van bandenfabrikant BKT, de hoofdsponsor.
De voltallige jury van TOTY: 25 juryleden uit 25 landen, samen met TOTY’s secretariaat en de mensen van bandenfabrikant BKT, de hoofdsponsor.

Nieuwe TOTY-categorieën trekkers

Er zijn dit jaar nieuwe TOTY-trekkercategorieën. De oorzaak is de toename van steeds sterkere trekkers en tegelijk de groei aan de onderkant van kleine compacte autonome (robot)trekkers. Daarom is er nu de categorie HighPower voor trekkers van 300 pk en meer, waaronder de MidPower-groep van 150 tot 280 pk.

De bekende Utility-categorie blijft voor allround trekkers van 70 tot 150 pk. Ook vertrouwd is de rubriek Specialized voor smalspoortrekkers en bijzondere trekkers die voornamelijk in de cultuurtechniek werken. De categorie TOTYBot is nieuw. Onder die categorie vallen autonome multifunctionele robottrekkers – dus met een hef en aftakas.

Bekendmaking winnaars TOTY 2025 in november

De winnaars van TOTY 2025 worden bekendgemaakt op 6 november 2024, op de openingsdag van landbouwmachinebeurs Eima in Bologna (It.). Bijzonder is dat bezoekers dan de kans krijgen om de finalisten te bekijken op een buitenterrein.

Auteur: Bas van Hattum

Lees ook: TOTY 2024: Claas aan de haal met hoofdprijs

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

TOTY 2024: Claas aan de haal met de hoofdprijs

Fendt, Landini, McCormick en Claas winnen de TOTY 2025 awards. Leuk weetje: het is de 25e keer dat de TOTY awards...
Afbeelding artikel

Winnaars TOTY 2023: Fendt, JCB, New Holland en McCormick

Trekkerfabrikant Fendt gaat huiswaarts met de TOTY 2023 award. JCB, New Holland en McCormick winnen in verschillende TOTY-categorieën.
Afbeelding artikel

Dit zijn de kandidaten voor verkiezing Tractor of the Year 2023

De Tractor of the Year-verkiezing 2023 (TOTY) is in gang gezet. Dit zijn de kandidaten voor 2023.
Beheer
WP Admin