Kies je eigen poster!

In de nieuwe Trekker staat weer een posteractie. Kies welke poster jij binnenkort wilt ontvangen. De poster met de meeste stemmen wordt naar alle abonnees van Trekker magazine gestuurd. Heb je nog geen abonnement? Kijk dan hier wat Trekker voor jou kan betekenen!

Akkerbouw- en loonbedrijf Van der Sluijs en Van Zielst (SvZ) uit Oude-Tonge (Z.-H.) legt jaarlijks 500 hectare grond klaar voor de teelt van witlofpennen, waarvan zo’n 100 hectare voor eigen gebruik. De witlofruggen worden gemaakt met wiskundige precisie, wat belangrijk is voor de kwaliteit van het gewas. Egaal aandrukken van de grond is daarbij belangrijk, en daarom gebruik SvZ trikes voor dit werk.
Foto: Mark Pasveer

Johan Bodenstaff uit Smilde (Dr.) snijdt graszoden op een perceel wat erbij ligt als een biljarttafel, zo strak. Het oogsten gebeurt op bestelling en de levering van verse graszoden wordt zo snel mogelijk gedaan om broei te voorkomen. De Renault-trekker met oogstmachine klapt elke 250 meter een lap af die 40 centimeter breed is, en stapelt de rollen op een pallet.
Foto: Mark Pasveer

Bloembollenbedrijf Ruiter-Wever uit Andijk (N.-H.) is tulpenspecialist met een uitgebreid teeltprogramma, zowel in eigen land als ver daarbuiten. Teeltexpert Kevin de Wit verwerkt hier met de Agrifac-spuit met behulp van een taakkaart een dosering pér spuitdop. De grootste uitdaging in de tulpenteelt is de onkruidbeheersing en de luizendruk.
Foto: Mark Pasveer

Dun Agro Hemp Group uit Oude Pekela (Gr.) maait een perceel hennep. Het ‘stof’ is stuifmeel van de hennepplant. Als basis dient een Claas Xerion, die door Dun is omgedoopt tot ‘Hemp Bull’. De machine kan de bladeren (de toppen, een bijproduct) apart oogsten voor hennepsap, maar hier op de foto gebeurt dat niet.
Foto: Mark Pasveer

Kies je poster