Kies je eigen poster!

In de nieuwe Trekker staat weer een posteractie. Kies welke poster jij binnenkort wilt ontvangen. De poster met de meeste stemmen wordt naar alle abonnees van Trekker magazine gestuurd. Heb je nog geen abonnement? Kijk dan hier wat Trekker voor jou kan betekenen!

De John Deere 1630 LS van loonwerker Johan Engberts in Vriezenveen (Ov.). De 1630 is een relatief zeldzame trekker, en met 56 pk de zwaarste driecilinder van John Deere. Er zijn net geen 3.000 stuks van gebouwd. Het aantal dat geleverd is met voorwielaandrijving is niet bekend, maar het is zeker dat het een kleine minderheid is geweest.

Foto: Hans Prinsen.

De International 453 met vierwielaandrijving van Rijnder en Berend Dijkhuizen in Niebert (Gr.). IHC stelde de trekker voor op de DLG-tentoonstelling in 1974, maar de trekker is uiteindelijk nooit op de markt gebracht. Het bleek een voorbode op de nieuwe 33-serie. Familie Dijkhuizen bouwde het prototype na met originele onderdelen.

Foto: Hans Prinsen.

De Fiat 160-90 van loonwerker Pieter van Lingen in Warfstermolen (Fr.). De Fiat kwam in 1995 op het bedrijf en was toen de zwaarste trekker in de buurt. De 160-90 werd aanvankelijk gebruikt voor een mesttank en kilverbak. Sinds 2000 wordt de Fiat gebruikt om de kuil mee aan te rijden; inmiddels klokt de trekker bijna 11.000 uur.

Foto: Hans Prinsen.

De Fendt 104S van Hans ten Napel in Vriezenveen (Ov.). De trekker was in zijn tijdperk met 55 pk de zwaarste trekker van de driecilinders bij Fendt. Bijzonder, is dat de trekker van Hans voorzien is van vierwielaandrijving én ‘Wendegetriebe’. Waarschijnlijk heeft de trekker meer dan 10.000 uren gedraaid. Hier in actie tijdens de maisoogst.

Foto: Michel Velderman.

Kies je poster

Beheer
WP Admin