fbpx

De Beste Trekkerchauffeur van Nederland 2024

Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar de beste trekkerchauffeur van Nederland.
Tijdens AgroTechniek Holland in Biddinghuizen (11-14 september) vinden de voorrondes én de finale plaats van de Beste Trekkerchauffeur van Nederland 2024.

Hoe modern, sterk of wendbaar een trekker ook is, het komt uiteindelijk altijd aan op de chauffeur. De man of vrouw achter het stuur bepaalt hoe de machine wordt afgesteld, wat de bandenspanning van een combinatie moet zijn en hoe er wordt omgegaan met de rechtervoet. TREKKER gaat daarom op zoek naar De Beste Trekkerchauffeur van Nederland 2024.

Aanmelden voor Beste Trekkerchauffeur van Nederland 2024 kan vanaf 1 juli

Partners:

Terugblik 2022

Arno van den Brand is De Beste Trekkerchauffeur van Nederland 2022

16 september 2022 op Agrotechniek Holland in Biddinghuizen hebben 8 finalisten het tegen elkaar opgenomen in een ultieme eindopdracht. Kennis, vakmanschap en stuurkunsten werden hier op de proef gesteld. Arno van den Brand uit Nispen (N.-Br.) won de finale en mag zich “De Beste Trekkerchauffeur van Nederland 2022” noemen. Op de tweede plaats eindigde Arne Bekkers uit Veghel (N.-Br.). De derde plaats ging naar Elwin Wolting uit Zwinderen (Dr.).

Arno van den Brand won niet alleen de eretitel, maar ook een professionele barbecue en daarnaast een geheel verzorgde barbecue voor 30 personen. Daarbij won hij de trekkerbumper die ter ere van deze competitie speciaal werd gemaakt door de firma Tractorbumper in Alphen (N-Br.).

Alle finalisten ontvingen tevens een nieuwe mountainbike. Alle prijzen werden beschikbaar gesteld door de partners van deze competitie: Mechan Groep in Achterveld en Bohnenkamp Benelux in Soesterberg.

De top 8

  1. Arno van den Brand | 00:15:57
  2. Arne Bekkers | 00:19:19
  3. Elwin Wolting | 00:19:38
  4. Max Meijerink | 00:19:52
  5. Jarno Brouwer | 00:20:24
  6. Jaco Volmer | 00:21:28
  7. Roel Hendrickx | 00:22:25
  8. Robin Kok | 00:23:03
Foto: Michel Velderman

Voorrondes

Tijdens de voorrondes van De Beste Trekkerchauffeur van Nederland hebben in twee dagen verschillende kandidaten het tegen elkaar opgenomen in 6 verschillende opdrachten. Opdrachten rondom kennis van machines, inschattingsvermogen, behendigheid en stuurmanskunst. Elke kandidaat heeft dit met dezelfde trekkers en machines gedaan. Mechan Groep uit Achterveld heeft hiervoor Fendt, Valtra en Massey Ferguson trekkers beschikbaar gesteld. Voorzien van BKT banden van Bohnenkamp Benelux. Van de 35 voorronde-kandidaten zijn per dag de 4 beste kandidaten door naar de finale.

Beheer
WP Admin