fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

De Heus gaat Indiase Tafe-trekkers importeren in Benelux

Tafe bouwt trekkers tot 100 pk. De fabrikant is bekend van oranje gekleurde trekkers. Op de Agritechnica stond (in het zwart) een prototype van een elektrische trekker. Foto: Mark Pasveer.

De Heus Tractors uit Mijnsheerenland (Z.-H.) wordt importeur van het Indiase trekkermerk Tafe. Deze Indiase trekkerfabrikant bouwt trekkers tot 100 pk, en liet als eens een prototype van een elektrische variant zien.

De Heus Tractors, bekend van onder andere de merken Eurotrac, Boxer, YTO en Lovol, wordt exclusief importeur voor de Benelux van het trekkermerk Tafe. Dit Indiase trekkermerk bouwt jaarlijks 200.000 trekkers voor de wereldwijde markt met focus op het vermogenssegment tot 100 pk. Heus Tractors wil in de Benelux een exclusief dealernetwerk opzetten.

Elektrisch komt eraan

Tafe presenteerde op de Agritechnica in Hannover een eerste elektrische trekker. De Heus Tractors laat weten die elektrische trekker later dit jaar in Nederland te willen lanceren. Tafe noemt de elektrische trekker de E30. Het gaat om een compacttrekker met 27 pk.

Groot in volumes

Tafe is naar eigen zeggen een van de grootste trekkerfabrikanten ter wereld en de op één na grootste trekkerfabrikant in India, als je kijkt naar de productievolumes. Tafe produceert op jaarbasis 200.000 trekkers. Daarnaast is de fabrikant aandeelhouder van het Amerikaanse concern Agco Corporaton, het moederbedrijf waar Fendt, Massey Ferguson en Valtra onder vallen. En Tafe heeft onder andere een samenwerking met Massey Ferguson, waarbij Tafe trekkers bouwt voor Massey Ferguson.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Afbeelding artikel

Opening Lemken-fabriek in Dinteloord uitgesteld door cyberaanval

Lemken is op 11 mei aangevallen door hackers. De fabrikant heeft de opening van de nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord uitgesteld.
Beheer
WP Admin