fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

De Heus gaat Indiase Tafe-trekkers importeren in Benelux

Tafe bouwt trekkers tot 100 pk. De fabrikant is bekend van oranje gekleurde trekkers. Op de Agritechnica stond (in het zwart) een prototype van een elektrische trekker. Foto: Mark Pasveer.

De Heus Tractors uit Mijnsheerenland (Z.-H.) wordt importeur van het Indiase trekkermerk Tafe. Deze Indiase trekkerfabrikant bouwt trekkers tot 100 pk, en liet als eens een prototype van een elektrische variant zien.

De Heus Tractors, bekend van onder andere de merken Eurotrac, Boxer, YTO en Lovol, wordt exclusief importeur voor de Benelux van het trekkermerk Tafe. Dit Indiase trekkermerk bouwt jaarlijks 200.000 trekkers voor de wereldwijde markt met focus op het vermogenssegment tot 100 pk. Heus Tractors wil in de Benelux een exclusief dealernetwerk opzetten.

Elektrisch komt eraan

Tafe presenteerde op de Agritechnica in Hannover een eerste elektrische trekker. De Heus Tractors laat weten die elektrische trekker later dit jaar in Nederland te willen lanceren. Tafe noemt de elektrische trekker de E30. Het gaat om een compacttrekker met 27 pk.

Groot in volumes

Tafe is naar eigen zeggen een van de grootste trekkerfabrikanten ter wereld en de op één na grootste trekkerfabrikant in India, als je kijkt naar de productievolumes. Tafe produceert op jaarbasis 200.000 trekkers. Daarnaast is de fabrikant aandeelhouder van het Amerikaanse concern Agco Corporaton, het moederbedrijf waar Fendt, Massey Ferguson en Valtra onder vallen. En Tafe heeft onder andere een samenwerking met Massey Ferguson, waarbij Tafe trekkers bouwt voor Massey Ferguson.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Van der Maar wordt Bergmann-dealer

Van der Maar Landbouwmechanisatie, met vestigingen in het noorden van Friesland en Groningen, wordt Bergmann-dealer.
Afbeelding artikel

Eerste Einböck-machines verlaten nieuwe fabriek

De nieuwe fabriek van machinefabrikant Einböck in Dorf an der Pram is klaar. Inmiddels hebben de eerste machines de nieuwe fabriek...
Afbeelding artikel

Carla de Wit financieel directeur GroeNoord

Carla de Wit is per 1 februari gestart als CFO bij GroeNoord. Voorheen bekleedde zij diverse financiële rollen bij technische bedrijven.
Beheer
WP Admin