fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Robottrekker voor ’t zware werk

Het Italiaanse Dragone toonde op de Eima de Black Shire robottrekker. In eerste instantie bedoelt voor boomgaarden. in 2022 wil de fabrikant er maar liefst 200 bouwen.

Een concurrent voor de AgXeed robottrekker? Zie hier de Black Shire Robot, type R 3075. De robottrekker heeft een 70 pk diesel en drijft een grote aggregaat aan om zo de wielen en ook de machines voor en achterop aan te drijven. Een aftakas ontbreekt, het zijn vooral dikke stroomkabels die de externe machines aan gaan drijven. De machine is helemaal autonoom.

De eerste keer dat de machine op een nieuw perceel komt, kan je de machine handmatig inleren via een afstandbediening. Daarna volgt de robot zijn eigen weg. De fabrikant, de Italiaanse firma Dragone (vooral bekend van klepelmaaiers, shredders en spuiten) mikt met deze autonome rupstrekker vooral op de boomgaarden voor fruit- en druiventeelt, maar de machine kan ook prima op een open veld zijn werk doen. Ambitieus is de Italiaanse fabrikant ook. De eerste tien exemplaren zijn verkocht en het doel is om er 200 (!) te bouwen in 2022. Projectleider Claudio Rapalino verklapt dat de richtprijs voor deze massieve, zwaar ogende en tegelijk compacte robot iets onder de € 200.000 ligt. In november volgt een officiële introductie en zal Dragone de machine voor het publiek aan het werk zetten.

Deze Black Shire (zwart werkpaard) heeft zowel achter als voor een hefrinrichting. De robot heeft geen aftakas.

Deze Black Shire (zwart werkpaard) heeft zowel achter als voor een hefrinrichting. De robot heeft geen aftakas.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Eerste AgXeed-robottrekker afgeleverd in Nederland

Woensdag 20 juli werd de eerste in Nederland ontwikkelde robottrekker van AgXeed afgeleverd bij P. van Osch Groenteproducties.
Afbeelding artikel

AgXeed: primeur met vierwielige robottrekker 2.055W4

AgXeed brengt een vierwielige robottrekker op de markt met typenummer 2.055W4. De robottrekker is vanaf 2023 leverbaar.
Afbeelding artikel

E-robotiller maakt zijn debuut voor publiek

De e-robotiller van Stichting H-WodKa is donderdag 19 mei voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in Goudswaard (Z.-H.).
Beheer
WP Admin