fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas en AgXeed starten samenwerking

Het eerste autonome basisvoertuig is groot genoeg om veel standaard agrarisch werk uit te voeren, en tegelijk bescheiden genoeg dat het bruikbaar is voor gewone bedrijven, die in stapjes op kunnen schalen als daar behoefte aan is.

De Duitse machinebouwer Claas en de Nederlandse start-up AgXeed zijn een samenwerkingsverband aangegaan waarbij eerstgenoemde een minderheidsaandeel heeft. Doel is het verdere ontwikkelen en in de markt zetten van autonome agrarische machines.

AgXeed ontwikkelde een volledig autonoom basisvoertuig waarvan de hardware stapsgewijs is uit te bouwen naarmate de koper groter is en daar behoefte aan heeft. De aansturing gaat met computerprogramma’s op afstand, gebruikmakend van uitgebreide databronnen. Aan deze AgBot past in de driepuntshef een brede keus aan standaard agrarische machines.

Voordeel voor Claas is snelle toegang tot innovative robottrekkertechnologie; voor AgXeed zit de plus in de beschikbaarheid van technieken in data-overdracht, interfaces en aandrijvingstechniek.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amerikaanse Monarch Tractor wil Europese markt veroveren

Het Amerikaanse Monarch Tractor, pionier op het gebied van zelfrijdende elektrische trekkers, haalt €122 miljoen op bij Belgische investeerders.
Afbeelding artikel

Wild signaleren tijdens maaien met drone-interface Claas/AgXeed

Claas en AgXeed hebben samen met thermal Drones een drone-interface voor autonoom maaien ontwikkeld. Een drone signaleert locaties van wild tijdens...
Afbeelding artikel

Gangbare trekker is nog lang niet uit beeld

Onbemande autonome machines zijn in de toekomst van groot belang voor de landbouw, maar de gangbare trekker is nog niet weg...
Beheer
WP Admin