fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas en AgXeed starten samenwerking

Het eerste autonome basisvoertuig is groot genoeg om veel standaard agrarisch werk uit te voeren, en tegelijk bescheiden genoeg dat het bruikbaar is voor gewone bedrijven, die in stapjes op kunnen schalen als daar behoefte aan is.

De Duitse machinebouwer Claas en de Nederlandse start-up AgXeed zijn een samenwerkingsverband aangegaan waarbij eerstgenoemde een minderheidsaandeel heeft. Doel is het verdere ontwikkelen en in de markt zetten van autonome agrarische machines.

AgXeed ontwikkelde een volledig autonoom basisvoertuig waarvan de hardware stapsgewijs is uit te bouwen naarmate de koper groter is en daar behoefte aan heeft. De aansturing gaat met computerprogramma’s op afstand, gebruikmakend van uitgebreide databronnen. Aan deze AgBot past in de driepuntshef een brede keus aan standaard agrarische machines.

Voordeel voor Claas is snelle toegang tot innovative robottrekkertechnologie; voor AgXeed zit de plus in de beschikbaarheid van technieken in data-overdracht, interfaces en aandrijvingstechniek.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Afbeelding artikel

Fossielvrij staal voor productie verreikers en knikladers van Manitou

Manitou gaat vanaf 2026 fossielvrij staal van de Zweedse producent SSAB gebruiken voor de bouw van zijn verreikers en knikladers.
Beheer
WP Admin