fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw Steyr-uiterlijk eerst op nieuwe Plus-serie

Machinefabrikant Steyr levert de nieuwe Plus-serie als opvolger van de huidige Kompakt. Opvallendst is het nieuwe design van de motorkap. - Foto's: Bas van Hattum

De Oostenrijkse machinefabrikant Steyr komt met de nieuwe Plus-serie als opvolger van de huidige Kompakt. De vermogens lopen uiteen van 80 tot 120 pk.

Het opvallendste aan de nieuwe Steyr Plus-serie is het nieuwe design van de motorkap. De basis van deze Plus-styling wordt de komende maanden en jaren doorgezet naar alle Steyr-trekkerseries.

De Plus-serie bestaat uit vijf trekkermodellen variërend in stapjes van 10 pk, 80 pk tot 120 pk. Onder de kap ligt een bekende FPT-motor ter grootte van 3,6 liter. Deze voldoet nu aan de Stage V emissie-eisen. Deze eisen worden gehaald door een compact SCR-pakket. Het resultaat is een smalle uitlaat en veel zicht op de vooras. Zelfs de uitstap rechts is goed te doen.

Geschikt voor voorladerwerk

De trekker is voorzien van brake-to-clutch, een snelstuursysyeem en een forse hydrauliekpomp. Dat maakt de trekker extra geschikt voor voorladerwerk.

De cabine kan cabinevering krijgen, grotere 38 inch velgen en een fronthef die tot 3,5 ton kan tillen. Achter tilt de hef 5 ton, dat is ruim 10% meer dan de voorganger.

De transmissie is een 24v/24a met een tweetraps powershift (HiLo). Het dashboard is helemaal nieuw en beschikt zelfs over een optionele terminal. Ondanks dat dit basistrekkers zijn, ziet Steyr er heil in om deze trekkers af fabriek te voorzien van moderne snufjes als een stuurautomaat. Isobus en telemetrie is zelfs standaard op deze Plus-serie.

Lees verder onder de foto

Het dashboard is compleet nieuw en beschikt zelfs over een optionele terminal. Isobus en telemetrie zijn standaard op de Plus-serie.

Het dashboard is compleet nieuw en beschikt zelfs over een optionele terminal. Isobus en telemetrie zijn standaard op de Plus-serie.

Steyr Plus te zien op Agritechnica

Technisch gezien lijkt de Plus-serie veel op de vorig jaar geïntroduceerde New Holland T5.100s. De productie van de Steyr Plus-serie start in het eerste kwartaal van 2024.
De Steyr Plus is te zien op vakbeurs Agritechnica in november.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Beheer
WP Admin