fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

TOTY 2024: Claas aan de haal met de hoofdprijs

Met de Xerion 12.650 wint machinefabrikant Claas in de TOTY-categorie Open Field. De medewerkers van Claas zijn euforisch, te meer omdat de Xerion een bedenksel is van Claas-grondlegger Helmut Claas. - Foto's: Bas van Hattum

Op de eerste dag van de Agritechnica, zondag 12 november, vindt de uitreiking van de prijzen voor Tractor of The Year, TOTY 2024 plaats. De merken Fendt, Landini, McCormick en Claas winnen deze TOTY awards. Leuk weetje: het is al de 25e keer dat de TOTY-prijzen worden uitgereikt. Een jubileum!

Om 12.00 uur worden de winnende trekkers van de TOTY awards 2024 bekendgemaakt. Om maar meteen tot de kern te komen, dit zijn de vier winnaars:

  1. De eerste prijs Sustainable TOTY, de algemene award voor de meest duurzame, technische ontwikkeling, gaat dit jaar naar de 100% elektrische Fendt e107 Vario. Het is de eerste hightech smalspoortrekker waarbij de dieselmotor plaats maakt voor een accupakket. Bijzonder is dat Fendt een semi-smalspoor e107V op de Agritechnica toont met een range-extender in de fronthef, die op methanol draait. Daarover later meer.

  2. De tweede prijs Best of Specialised gaat naar Landini met zijn smalspoortrekker Rex 4-120 GT Roboshift Dynamic. Een terechte winnaar met veel techniek aan boord in dit compacte segment.

  3. De derde prijs Best of Utility is voor het zustermerk van Landini: McCormick met zijn X5.120 P3-Drive . Vooral de luxe uitvoering en de geautomatiseerde versnellingsbak maken dat deze trekker wint.

  4. Tot slot wint Claas de algemene award Open Field voor de sterkste trekkers die meedoet binnen de TOTY. Claas wint daarin met zijn vlaggenschip: de Xerion 12.650. De trekker wint vooral door de grote cabine, de efficiënte motor en het vernieuwende design binnen het segment groottractoren.

Lees verder onder de video

25 jaar TOTY

Deze TOTY-uitreiking is een jubileumversie; TOTY bestaat 25 jaar. Tijdens dit jubileum kijkt Fabio Zammeretti, voorzitter van TOTY, terug naar de eerste versie in 1998. Destijds won Fendt met zijn eerste Vario, de Fendt 926, en Deutz-Fahr met het destijds revolutionaire design van de Agrotron.

Tevens blikt TOTY-voorzitter Zammeretti vooruit naar de 26e editie: TOTY 2025. Voor een betere verdeling van de trekkers naar motorvermogen wordt het geheel uitgebreid met met de categorieën High Power (300 pk +), Mid Power (150 – 280 pk) en Utility (boerentrekker van 70-140 pk).

Daarnaast blijft de categorie Best of Specialised bestaan evenals de award voor de beste technische ontwikkeling die Sustainable & Innovation gaat heten. Tot slot, en de Agritechnica bewijst het, komt er een nieuwe award bij voor autonome trekkers zonder cabine, de TOTY Bot award.

Auteur: Bas van Hattum

Fendt wint met zijn e107V-smalspoortrekker de TOTY award Sustainable, de prijs voor duurzaamheid. Op Agritechnica 2023 staat ook al deze breedspoor versie van de e107, met in de fronthef een range-extender die op methanol draait. - Foto: Mark Pasveer

Fendt-medewerkers zijn content met de award voor de meest duurzame ontwikkeling voor hun e107 Vario elektrische trekker.

Argo-merk Landini wint in de TOTY-categorie Best of Specialized.

Het andere Argo-merk McCormick wint met de X5 in de categorie Best of Utility.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Op Agrishow 2024 zag TREKKER een megadrone, veldrobots die een Braziliaanse boerderij bemannen en multifunctionele autonome vrachtauto.
Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Beheer
WP Admin