fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Top 10 best gelezen berichten van 2021

Deze foto trok in 2021 het meeste aandacht: een prototype van Fendt.

Deze tien nieuwsberichten waren afgelopen jaar het meest populair. Bovenaan: een Fendt-prototype. Ook berichten over het trekkerkenteken zijn veel gelezen.

Het best gelezen nieuwsbericht van 2021 op onze website? Dat is een artikel over een prototype trekker van Fendt. Voor wie ‘m nog niet gezien heeft, check hieronder de top 10. Met daarin onder andere berichten over het trekkerkenteken; let op, je hebt nog een paar dagen om dit tegen lage kosten te doe.
Verder: trekkertest, nieuwe machines en dealerwijzigingen. Een overzicht van 2021.

1 Gespot: prototype Fendt-trekker

De Duitse trekkerfabrikant Fendt werkt achter de schermen aan nieuwe model. Dat blijkt uit spionagefoto’s van een prototype die een oplettende lezer ons toestuurde.

2 Top tien meest gestelde vragen over het trekkerkenteken

Afgelopen jaar stond voor veel trekkereigenaren in het teken van de registraties. We bundelden de tien meest gestelde vragen over het trekkerkenteken, en dat bericht is vaak bekeken.

3 Motorblok knalt uit elkaar bij tractorpuller

Spektakel bij een Deense tractorpulling wedstrijd: een motorblok klapte uit elkaar. Een cilinderbank kwam, compleet inclusief cilinderkoppen, spruitstukken en turbo’s naast de baan terecht, maar nog binnen de vangrails. Niemand raakte gewond.

4 Zeven 120 pk-trekkers getest: Claas wint, nipt

Afgelopen jaar publiceerde we een grote multi-trekkertest: zeven 120 pk sterke trekkers mét voorladers. Conclusie: als we kijken naar de gemiddelde eindscore van álle testresultaten, blijkt dat Claas wint, nipt.

5 Topidee strandt in vlammenzee

In hun eigen werkplaats bedachten en bouwden Marc en René Rodenburg een machine die vers gras maait, direct opraapt en meeneemt. Als één zelfrijdende combi, en dat is uniek. De broers dachten overal goed over na, en ook in de praktijk bewees de machine goed te werken. De enorme trots sloeg door brand om in forse teleurstelling.

6 Deze heftrucks en minishovels moet je registreren

In de periode van 1 januari t/m 31 december 2021 moet iedere eigenaar van een bestaand landbouwvoertuig die gebruik wil maken van de openbare weg deze registreren bij het RDW. En dat geldt ook voor een aantal heftrucks en minishovels.

7 Samasz test eerste bandhark in Nederland

De Poolse fabrikant Samasz, bekend van onder andere hooibouwmachines, test voor het eerst een bandhark in Nederland tijdens de eerste snede. De machine is nog in een pré-productie stadium en doet ervaring op in het Nederlandse gras.

8 Waar bevestig ik mijn kenteken en waar moet ik op letten?

We publiceerden een serie berichten met praktische vragen en antwoorden over het trekkerkenteken. Heel praktisch; waar monteer je het kenteken, en waar moet je op letten?

9 Ploeger test prototype vierwieler in het veld

De Nederlandse machinefabrikant Ploeger uit Roosendaal (N-Br.) heeft de eerste kuubs verzet met de nieuwe AT 5104-vierwieler. Daarmee breidt de fabrikant de AT-serie uit met een 22 kuubs-vierwieler. Wij waren aanwezig toen de machine voor het eerst het veld in ging.

10 Kraakman lijft dealer Geert-Jan de Kok in

John Deere dealer Kraakman neemt per 1 januari 2022 de landbouwactiviteiten van mechanisatiebedrijf Geert-Jan de Kok over. Na deze overname telt Nederland nog maar twee John Deere dealers: Kraakman en Groenoord.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

5 procent meer trekkers verkocht

In 2021 zijn volgens cijfers van Fedecom 5 procent meer landbouw- en smalspoortrekkers verkocht dan in 2020. Bij compacttrekkers was het...
Afbeelding artikel

Verzamelaar: Ontspannen op de trekker

Martinus Riepma heeft plezier in het boerenwerk en daar hoort het werken met John Deere-trekkers en -machines zeker bij. De klassiekers...
Afbeelding artikel

Top 10 best gelezen op Trekkeronline.nl

Dit jaar lanceerden we ons nieuwe platform: Trekkeronline.nl. Op 25 mei 2020 ging de website live en publiceerden we bijna 400...
Beheer
WP Admin