Terug naar nieuwsoverzicht

Samasz test eerste bandhark in Nederland

De allereerste Samasz Falco2 bandhark in Nederland aan het werk in het Brabantse gras. Foto: Jacco van Erkelens

De Poolse fabrikant Samasz doet ervaring op met een nieuwe Falco2-bandhark. Naast cirkelharken en trommelharken voegt de fabrikant nu een bandhark aan het assortiment.

 

De Poolse fabrikant Samasz, bekend van onder andere hooibouwmachines, test voor het eerst een bandhark in Nederland tijdens de eerste snede. De machine is nog in een pré-productie stadium en doet ervaring op in het Nederlandse gras. De machine die hier aan het werk is, heeft ook al in Portugal en Frankrijk gedraaid.

9,8 meter werkbreedte

Een bekend component is de band die we kennen van de Samasz Gigacut-triplemaaier. Alles daaromheen is opnieuw ontwikkeld door de Poolse fabrikant. De elementen zijn per stuk 3,55 meter breedt en kunnen een zwad kwijt van maximaal 2,70 m tussen de elementen. Bij elkaar opgeteld is dat 9,8 meter werkbreedte. De harkelementen lopen elk op vier looprollen. De diepte regel je met de oplegdruk vanaf de terminal. De pick-up bestaat uit een zesbalks curvebaan. Samasz gaat hier nog een geleideplaat met gewasrol voor monteren.

Bijna klaar

Trekker mocht er als eerste bij en heeft alle details, prijsverwachting en de eerste indruk hier verzameld. De machine zal volgens de importeur Samasz Bvba naar verwachting in 2022 leverbaar zijn.

 

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone-snijrotor retourneert ongesneden gras naar het midden

Krone komt met een SplitCut invoer-snijrotor op ZX-opraapwagens. De rotor snijdt gras nauwkeurig.
Afbeelding artikel

Kverneland neemt bandharkenmaker ROC over

De Italiaanse bandharkenfabrikant ROC Company komt voor 80% in handen van de Kverneland Group. Het merk ROC blijft gewoon bestaan. De...
Afbeelding artikel

Nieuwe 13 meter brede schudder van SIP

De Sloveense machinefabrikant SIP heeft een 13 meter brede schudder toegevoegd aan de schudderlijn. Het gaat om het model Spider 1300/12T...
Beheer
WP Admin