Terug naar nieuwsoverzicht

Samasz Falco-bandhark bijna marktrijp

Samasz draait proef met een nieuwe bandhark. Deze machine heeft in Portugal en Frankrijk ook al ervaring opgedaan, en nu is het Nederlandse gras aan de beurt om de machine te beproeven. (Foto's: Jacco van Erkelens)
De Poolse fabrikant Samasz heeft de eerste bandhark in Nederland draaien. De Falco2 gaat het assortiment harken versterken, maar doet nu vooral nog ervaring op in het suikerrijke Nederlandse gras. TREKKER mocht als eerste een kijkje nemen bij deze machine in het Brabantse Uden. Een impressie. Met de Falco2 verbreedt Samasz het aanbod harken. De Poolse fabrikant biedt nu nog alleen cirkelharken aan, maar op korte termijn komt daar een nieuwe Falco2 bandhark bij. Het verschil met de traditionel


Registreer om 2 gratis premium artikelen te lezen

Wil je 2 gratis premium artikelen per maand lezen?
registreer

en lees meteen verder!

Al abonnee? Log dan hier in.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk
De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling. In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven
Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers vernieuwt graslandbeluchter

Machinefabrikant Evers Agro uit Almelo, bekend van onder andere graslandverzorgingsmachines, vernieuwt de graslandbeluchter. Evers voegt een 3-punts hefinrichting toe aan de...
Afbeelding artikel

Samasz test eerste bandhark in Nederland

De Poolse fabrikant Samasz doet ervaring op met een nieuwe Falco2-bandhark. Naast cirkelharken en trommelharken voegt de fabrikant nu een bandhark...
Afbeelding artikel

Pick-up afstellen: het laatste sprietje telt niet

In de praktijk wordt een pick-up nogal eens te diep afgesteld. Met een paar aandachtspunten is dat snel te verbeteren. Het...