fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere: Kraakman lijft dealer Geert-Jan De Kok in

Geert-Jan De Kok (links) verkoopt zijn vestigingen aan Lex Zandbergen (rechts), directeur Kraakman bv.

John Deere dealer Kraakman neemt per 1 januari 2022 de landbouwactiviteiten van mechanisatiebedrijf Geert-Jan de Kok over. Na deze overname telt Nederland nog maar twee John Deere dealers: Kraakman en Groenoord.

Volgens het persbericht op de website van Kraakman past de overname bij de groei-ambities van Kraakman die eerder al dealer Staadegaard en Vervaet-Stehouwer overnam.

De kok verder in Esbeek

De overname betekent dat Geert-Jan de Kok de vestigingen in Benschop, Etten-Leur, Molenaarsgraaf en Reusel overdraagt aan Kraakman. Geert-Jan de Kok blijft wel bestaan, en wel in de vestiging in Esbeek waar het bedrijf doorgaat als specialist in grondverzetmachines zoals graafmachines, verreikers en shovels van onder meer de merken Manitou en Yanmar.

Nog maar twee

Begin 2020 telde Nederland nog vijf John Deere dealers. Na deze overname telt Nederland nog maar twee: Kraakman en Groenoord. Groenoord heeft nu 19 vestigingen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland. Kraakman bestiert de andere provincies met nu twintig vestigingen. Kraakman bestond twee jaar terug nog maar uit zeven vestigingen. De drijvende kracht bij Kraakman is directeur Lex Zandbergen, gesteund door de ondernemersfamilie Kat die onder meer eigenaar zijn van de supermarktketens Dirk en Dekamarkt.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM)

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere introduceert nieuwe 5M-trekker

John Deere heeft zijn 5M-trekkerserie uitgebreid met model 5M 130.
Afbeelding artikel

Ruim 900 pk in nieuwe John Deere-kniktrekker

John Deere introduceerde woensdag 28 februari de grootste trekker die de fabrikant ooit gebouwd heeft: een 830 pk John Deere-kniktrekker.
Afbeelding artikel

John Deere verkocht ook in 2023 meeste trekkers in Nederland

John Deere was het best verkopende trekkermerk in 2023 in Nederland, en Agco verkocht als concern de meeste trekkers. Dat blijkt...
Beheer
WP Admin