Terug naar nieuwsoverzicht

Kraakman BV neemt Vervaet / Stehouwer over

Met de overname van de vestigingen van Vervaet / Stehouwer door Kraakman slinkt het aantal John Deere dealers in Nederland terug naar drie stuks: Groenoord, Geert-Jan De Kok en zo dus Kraakman BV.

John Deere dealer Kraakman BV neemt de John Deere vestigingen van Vervaet / Stehouwer over. Het aantal John Deere dealers in Nederland loopt terug naar drie stuks.

Het zal officieel per 1 september zijn dat de vestigingen in handen komen van Kraakman BV. Het totaal aantal vestigingen van Kraakman groeit zo van elf naar zestien, het aantal medewerkers groeit uit naar 290. Eerder dit jaar lijfde Kraakman ook al de zuidelijke John Deere dealer Staadegaard in. Alle medewerkers van de Vervaet / Stehouwer vestigingen zijn vandaag geïnformeerd over de overname. Kraakman neemt alle activiteiten over, en dus ook alle medewerkers.

Actief in zes provincies

Na de overname is Kraakman qua landbouw actief in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Limburg, een stuk van Noord-Brabant en Gelderland. Qua mechanisatie voor Tuin en Park is Kraakman nu actief in Utrecht en grotendeels in Noord-Brabant. Het hoofdkantoor van Kraakman staat in Middenmeer. Naast Kraakman zijn er nog twee John Deere dealers over in Nederland: Groenoord en Geert-Jan de Kok.

Lees verder onder de foto

Kraakman directeur Lex Zandbergen: "Een natuurlijk groei hoort bij ons. En uiteindelijk zijn het onze klanten die ervan profiteren."

Kraakman directeur Lex Zandbergen: “Een natuurlijk groei hoort bij ons. En uiteindelijk zijn het onze klanten die ervan profiteren.”  – Foto: Lex Salverda

Specialisme inbouwen

Directeur Lex Zandbergen zegt hierover: “We zijn verheugd dat we de ruimte krijgen om deze stappen te zetten die aansluit bij John Deere’s ‘Dealer of Tomorrow’-strategie.” In een eerder interview verklaarde Zandbergen dat de drang naar natuurlijke groei juist logisch is en dat je dankzij de steeds grotere omvang meer specialisme kan aanbrengen onder de medewerkers, het zijn de klanten die uiteindelijk van die meer gespecialiseerde kennis en kunde profiteren.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere HarvestLab-sensor ook leverbaar op maaidorsers

De HarvestLab 3000-NIR-sensor van John Deere is nu ook ook geschikt voor gebruik op maaidorsers.
Afbeelding artikel

John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

De volledig elektrische en autonome John Deere 100 pk-trekker rijdt op batterijen.
Afbeelding artikel

Autonome elektrische John Deere in 2026 op Australische markt

John Deere is van plan om zijn autonome elektrische trekker in 2026 in Australië op de markt te brengen.
Beheer
WP Admin