Terug naar nieuwsoverzicht

Kraakman BV neemt Vervaet / Stehouwer over

Met de overname van de vestigingen van Vervaet / Stehouwer door Kraakman slinkt het aantal John Deere dealers in Nederland terug naar drie stuks: Groenoord, Geert-Jan De Kok en zo dus Kraakman BV.

John Deere dealer Kraakman BV neemt de John Deere vestigingen van Vervaet / Stehouwer over. Het aantal John Deere dealers in Nederland loopt terug naar drie stuks.

Het zal officieel per 1 september zijn dat de vestigingen in handen komen van Kraakman BV. Het totaal aantal vestigingen van Kraakman groeit zo van elf naar zestien, het aantal medewerkers groeit uit naar 290. Eerder dit jaar lijfde Kraakman ook al de zuidelijke John Deere dealer Staadegaard in. Alle medewerkers van de Vervaet / Stehouwer vestigingen zijn vandaag geïnformeerd over de overname. Kraakman neemt alle activiteiten over, en dus ook alle medewerkers.

Actief in zes provincies

Na de overname is Kraakman qua landbouw actief in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Limburg, een stuk van Noord-Brabant en Gelderland. Qua mechanisatie voor Tuin en Park is Kraakman nu actief in Utrecht en grotendeels in Noord-Brabant. Het hoofdkantoor van Kraakman staat in Middenmeer. Naast Kraakman zijn er nog twee John Deere dealers over in Nederland: Groenoord en Geert-Jan de Kok.

Lees verder onder de foto

Kraakman directeur Lex Zandbergen: "Een natuurlijk groei hoort bij ons. En uiteindelijk zijn het onze klanten die ervan profiteren."

Kraakman directeur Lex Zandbergen: “Een natuurlijk groei hoort bij ons. En uiteindelijk zijn het onze klanten die ervan profiteren.”  – Foto: Lex Salverda

Specialisme inbouwen

Directeur Lex Zandbergen zegt hierover: “We zijn verheugd dat we de ruimte krijgen om deze stappen te zetten die aansluit bij John Deere’s ‘Dealer of Tomorrow’-strategie.” In een eerder interview verklaarde Zandbergen dat de drang naar natuurlijke groei juist logisch is en dat je dankzij de steeds grotere omvang meer specialisme kan aanbrengen onder de medewerkers, het zijn de klanten die uiteindelijk van die meer gespecialiseerde kennis en kunde profiteren.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere niet aanwezig op SIMA-beurs 2024

Machinefabrikant John Deere is niet aanwezig op de Sima 2024 in Parijs.
Afbeelding artikel

John Deere in 2022 marktleider trekkerverkoop in België

John Deere is markleider in België qua aantal verkochte trekkers in 2022. Dat blijkt cijfers van de Belgische branchevereniging Fedagrim.
Afbeelding artikel

Boeren en loonwerkers in VS mogen eigen John Deere-trekkers repareren

John Deere stelt tools en software beschikbaar zodat Amerikaanse boeren en loonwerkers zelf hun machines kunnen repareren.
Beheer
WP Admin