fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Motorblok knalt uit elkaar bij tractorpuller

Bij de tractorpulling machine Dingo is afgelopen zaterdag een motor uit elkaar geklapt. Dit gebeurde tijdens de wedstrijd in het Deense Brande.

De puller, die meestrijdt in de Light Modified klasse, verloor het halve motorblok. Na een goede start scheurde even voorbij de 30 meter de complete rechter cilinderbank van het motorblok. De MAN/Mercedes V10 kon de krachten niet weerstaan, die ontstaan door de 2-traps turbo oplading in combinatie met methanol injectie. De cilinderbank kwam, compleet inclusief cilinderkoppen, spruitstukken en turbo’s naast de baan terecht, maar nog binnen de vangrails. Niemand raakte gewond.

 

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Uitdagende runs tijdens Truck en Tractorpulling Indoor Putten

De trekkers streden voor het eerst dit jaar om de verste afstand tijdens Truck en Tractorpulling Indoor Putten. TREKKER is er...
Afbeelding artikel

Vader en dochter Schippers geven gas met tractorpullers

Michelle Schippers gaat al van jongs af aan met vader Michael mee naar trekkertrekwedstrijden. Hun tractorpullers zijn echt een vader-dochterdingetje.
Afbeelding artikel

Tractorpullingteam Schluckspecht barst van de creativiteit

Stefan Heuel startte in 2018 met de eerste Schluckspecht-tractorpuller. Daarna volgde meer, want aan creativiteit heeft zijn team geen gebrek.
Beheer
WP Admin