fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gespot: prototype Fendt-trekker

Een lezer stuurde ons twee foto's toe, van wat lijkt een prototype Fendt-trekker. Vooral de (nog niet afgewerkte) motorkap verraadt dat het gaat om een nieuw model.

Fendt werkt aan een nieuw trekkermodel. Dat blijkt uit spionagefoto’s van een prototype-trekker.

De Duitse trekkerfabrikant Fendt werkt achter de schermen aan nieuwe model. Dat blijkt uit spionagefoto’s van een prototype die een oplettende lezer ons toestuurde. Op de foto’s is een trekker te zien die op een vrachtwagen staat, met een afwijkend uiterlijk. Het prototype doet denken aan een Fendt 700-serie, vanwege de gebogen voorruit en de verhoudingen. Fendt geeft nog geen details over de trekker of over een verwachte introductiedatum.

Lees verder onder de foto

Het prototype lijkt op een 700-serie. De trekker staat op hoge banden (710/70 R42). Op een andere foto die circuleert is een Variogrip-bandendrukwisselsysteem te herkennen.

Het prototype lijkt op een 700-serie. De trekker staat op hoge banden (710/70 R42). Op een andere foto die circuleert is een Variogrip-bandendrukwisselsysteem te herkennen.

Variogrip en nieuwe motorkap

Het is niet duidelijk of het prototype een 700- of 800-serie betreft. Weet dat Fendt de 700-serie eind vorig jaar nog vernieuwde.
Wat vooral opvalt aan de trekker is de vernieuwde motorkap, die qua styling overeenkomsten heeft met de grotere 900- en 1000-serie. Ook valt op dat de trekker op hoge banden staat: op de achterbanden staat 710/70 R42, en de bandenmaat van de hoge voorwielen is op de foto’s niet leesbaar. Op een foto die het Duitse vakblad Profi publiceerde, is te zien dat de trekker is voorzien van het Variogrip-bandendrukwisselsysteem.

Het is nog onbekend welke motor er onder de kap ligt. Volgens geruchten zou er een nieuwe Vario-transmissie in liggen met een gesplitste aandrijflijn, zoals in de 900– en 1000-serie. Hierbij is er een permanente voorwielaandrijving, en ontbreekt een groepenschakeling. Ook dit is echter niet bevestigd.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype Fendt 800

Op internet circuleren al foto’s van een prototype Fendt-trekker uit de mogelijk nieuwe Fendt 800-serie. Dit is een echter een recente...
Afbeelding artikel

Vijf Fendt-trekkers samen goed voor 100.000 draaiuren

Stuk voor stuk kampioenen, de Fendt-trekkers van loonbedrijf Van Lint zijn samen goed voor 100.000 draaiuren.
Afbeelding artikel

Proefrit met pittige vierpitter Fendt 620 Vario

Fendt komt met een nieuwe trekkerserie: de 600 Vario. TREKKER maakte een proefrit met de Fendt 620 Vario.
Beheer
WP Admin