fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt One op nieuwe 700 Vario-serie

De Fendt 700 Vario is vanaf nu leverbaar met het nieuwe Fendt One concept. De populaire serie is leverbaar in Power, Power+, Profi en Profi+ uitvoering.

De nieuwe 700 Vario-serie van Fendt bestaat uit 6 modellen met vermogens van 144 tot 237 pk. De serie bestaat uit de 714, 716, 718, 720, 722 en 724. Aan het uiterlijk is niets veranderd. Voor de meest luxe versie moet wel de portemonnee getrokken worden: de 724 Vario Profi+ staan in de boeken voor meer dan 3 ton. De motoren voldoen aan de Fase V-emissienorm.

De trekkers kunnen als Power, Power+, Profi en Profi+ uitgevoerd worden. Hierin is de Power-versie de basisuitvoering, en de Profi+ het meest luxe. Alle uitvoeringen hebben als basis de Fendt One bediening. De Power-uitvoering is uitgerust met een 10 inch digitaal dashboard en een 12 inch terminal op de armleuning. De intuïtieve terminal met touchscreen maakt de trekker makkelijk te bedienen. Op de Fendt One armleuning bevinden zich witte knoppen die naar wens zijn in te stellen met een functie. Kies je voor de Power+-versie, dan kan is Fendt Guide (voorheen VarioGuide genoemd) optioneel. Ook Isobus is op dit model optie en kan net als de spoorgeleiding continue in de gaten gehouden worden via de terminal op de armleuning. Isobus-functies kunnen daarnaast ook toe te wijzen aan vrij in te stellen witte knoppen op de armleuning. De nieuwe 3L-joystick is optioneel op de Power+-uitvoering en kan de voorlader of hydraulische ventielen bedienen.

De Fendt One armleuning met de optionele 3L-joystick naast de vernieuwde rijhendel. Op de witte knoppen zijn via de terminal functies naar keuze toe te wijzen.

De Fendt One armleuning met de optionele 3L-joystick naast de vernieuwde rijhendel. Op de witte knoppen zijn via de terminal functies naar keuze toe te wijzen.

Fendt 700 Vario Profi

De 700 Vario Profi is standaard uitgerust met Isobus. Om alle functies beter in de gaten te houden kan de Profi naast de 12 inch terminal in de armleuning uitgebreid worden met een derde 12 inch terminal die in het dak is geplaatst. De drie schermen werken samen en zijn naar eigen voorkeur in te stellen. Een Isobus-aansluiting bij de fronthef is optioneel. Ook op de Profi+ is Fendt Guide standaard geïnstalleerd. Dit gps-systeem kan uitgebreid worden met Fendt SectionControl. Hiermee stuurt de trekker de sectieschakeling van een Isobus-werktuig automatisch aan. Daarnaast is het mogelijk om VarioGuide uit te breiden met Fendt VariableRateControl. Met deze optie kun je automatisch variabele giften geven.

Fendt One

Fendt Guide is standaard op de Power+ en Profi+. Vanuit het kantoor kun je met Fendt Task Doc taken maken en versturen naar de trekkers met Fendt One. Ook perceelsgrenzen en AB-lijnen kunnen gedeeld worden met de trekker. De bestuurder van de trekker kan vervolgens het werk doen en data verzamelen en die vervolgens koppelen aan de Fendt One app. Dit maakt onder andere overzichtelijk welke velden bewerkt zijn, hoeveel er gezaaid is en hoeveel brandstof er is gebruikt. Fendt Connect is optioneel bij de Power+ en Profi versies en standaard op de Profi+. Dit centrale telemetriesysteem maakt het mogelijk om de machines te managen en de instellingen van de trekker te optimaliseren.

Over de 3 ton

De brutoprijzen van de nieuwe 700 Vario met Fendt One variëren tussen €181.660 voor een kale Fendt 714 Vario Power tot €308.419 voor de meest uitgebreide Fendt 724 Vario Profi+. Fendt levert de nieuwe 700 Vario met Fendt One uit vanaf het vierde kwartaal van 2020. De Fendt One applicatie voor buiten de trekker laat nog even op zich wachten. Eerst rolt Fendt het systeem uit in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Een derde 12 inch terminal is optioneel. Indien het scherm het zicht belemmert, kun je het scherm voor de helft omhoogduwen. De onderste drie vakken blijven functioneel.

Een derde 12 inch terminal is optioneel. Indien het scherm het zicht belemmert, kun je het scherm voor de helft omhoogduwen. De onderste drie vakken blijven functioneel.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype Fendt 800

Op internet circuleren al foto’s van een prototype Fendt-trekker uit de mogelijk nieuwe Fendt 800-serie. Dit is een echter een recente...
Afbeelding artikel

Vijf Fendt-trekkers samen goed voor 100.000 draaiuren

Stuk voor stuk kampioenen, de Fendt-trekkers van loonbedrijf Van Lint zijn samen goed voor 100.000 draaiuren.
Afbeelding artikel

Proefrit met pittige vierpitter Fendt 620 Vario

Fendt komt met een nieuwe trekkerserie: de 600 Vario. TREKKER maakte een proefrit met de Fendt 620 Vario.
Beheer
WP Admin