fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ploeger test prototype vierwieler in het veld

Ploeger ging gisteren voor het eerst met het prototype van de vierwieler het land in. (Foto: Peter Roek)

De Nederlandse machinefabrikant Ploeger uit Roosendaal (N-Br.) heeft de eerste kuubs verzet met de nieuwe AT 5104-vierwieler. Daarmee breidt de fabrikant de AT-serie uit met een 22 kuubs-vierwieler.

Ploeger uit het Noord-Brabantse Roosendaal testte gisteren voor het eerst een prototype van een nieuwe, vierwielige mestzelfrijder op het land. De machine heeft een 22 kuub polyester tankopbouw, en de zelfrijder deelt veel componenten met de drie- en vijfwieler. De zescilinder Scania-motor van 550 pk en de gestuurde Kessler-assen kennen we van de vijfwieler. Nieuw is onder andere een vernieuwde continu variabele transmissie en de mogelijkheid om de hoogst beschikbare banden, zoals de Mitas 1000/65R32, te monteren. De totale machinebreedte valt dan net binnen de 3 meter.

Prototype-fase

De zelfrijder is gisteren voor het eerst het veld in gegaan. De machine is dus een prototype. Wel mocht TREKKER al exclusief een proefrit maken met de nieuwe machine, tijdens de eerste meters in het veld. Onze eerste indruk en alle technische details lees je binnenkort in het maandblad en op onze website.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe serie Samson-drijfmesttanks moet rijschade voorkomen

Mesttechniekfabrikant Samson lanceert vijf nieuwe modellen drijfmesttanks in zijn serie PGII-Genesis, die rijschade op de akker moeten voorkomen.
Afbeelding artikel

Duport bouwt 15 meter bemester

De Nederlandse machinefabrikant Duport uit Dedemsvaart (O.) komt met een 15 meter brede All Track HD-bemester. Daarmee breidt de fabrikant het...
Afbeelding artikel

Proefrit met de vierwieler van Vervaet

Begin dit jaar kondigde machinefabrikant Vervaet uit Biervliet (Zld.) aan om naast drie- en vijfwielige mestzelfrijders, ook vierwielers te gaan bouwen....
Beheer
WP Admin