fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Zeven 120 pk-trekkers getest: Claas wint nipt

Afgelopen najaar testten we zeven 120 pk sterke trekkers mét voorladers in één grote multi-trekkertest. Conclusie: als we kijken naar de gemiddelde eindscore van álle testresultaten, blijkt dat Claas wint, nipt.

In het najaar van 2020 testte we samen drie met Scandinavische collega-vakbladen zeven boerentrekkers mét voorladers, in Finland. In deze multi-trekkertest participeerde zeven trekkers van verschillende merken, maar uit dezelfde vermogensklasse (120 pk), met hetzelfde transmissietype (net niet traploos) en een gelijk uitrustingsniveau (sobere elektronica).

Deze trekkers deden mee: (in alfabetische volgorde)

Claas Arion 440 Hexashift CIS

John Deere 6120M CommandQuad

Massey Ferguson 5712S Dyna-6 Efficient

McCormick X6.420 Power Plus

New Holland T5.120 Dynamic Command

Valtra G115 Active

Zetor Forterra HSX 120

De trekkers zijn volledig doorgemeten op hun technische kunnen, en daarnaast zijn deze allrounders ook ingezet op allerhande klussen op een akkerbouw- en melkveebedrijf. Conclusie: als het puur en alleen gaat om technische prestaties – waaronder dieselverbruik –, dan excelleren New Holland en McCormick. Als het gaat om algehele bedieningswijze en praktisch gebruik, dan winnen Claas en Valtra. En als we vervolgens kijken naar het gemiddelde van álle testresultaten, dan blijkt dat Claas wint, nipt.

Lees verder onder de video

Lees ook online

Alle details weten over deze test, en hoe de exact puntenscore in elkaar steekt? Check dan uitgave nummer 389 (februari) en nummer 390 (maart). In deel 1 leggen we alle meetresultaten naast elkaar. Je leest hier bijvoorbeeld dat de McCormick-trekker het zuinigste is, dat de Valtra G-serie het meeste van z’n pk’s daadwerkelijk op de grond overbrengt en dat Zetor (verreweg) het meeste kilo’s van de grond tilt met z’n hefinrichting.

In deel 2 gaan we dieper in op het praktische gebruik van de trekker. Per merk, publiceren we in de komende weken wat opvalt tijdens dagelijkse bezigheden, denk aan: vlug het oliepeil checken, hoe trekker zich gedraagt tijdens transportwerk en welke het handigste is bij voorladerwerk.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zeven trekkers van 300 pk in één test; bekijk alle video’s

TREKKER testte zeven trekkers van 300 pk en traploze transmissie tijdens een multi-trekkertest. Bekijk de video's van alle trekkers.
Afbeelding artikel

Video | Zeven trekkers getest: Valtra Q285

Het testteam van ‘multi-trekkertest 7 x 300 pk’ vindt dat Valtra erin slaagt de hypermoderne Q 285 toch toegankelijk te maken....
Afbeelding artikel

Video | Zeven trekkers getest: New Holland T7.300

New Holland toont lef door met een preserie-model T7.300 deel te nemen aan de ‘multi-trekkertest 7 x 300 pk’. Bekijk hoe...
Beheer
WP Admin