fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bekijk deze machines op de Akkerbouwdag 13 juli in Dronten

Trekker Case IH Magnum met een Lemken Karat 12-cultivator. Op de Akkerbouwdag, donderdag 13 juli in Dronten (Fl.), zie je met eigen ogen zo'n twaalf machines die groenbemesters of stoppels onderwerken. Toegang is gratis.

Donderdag 13 juli vindt de eerste editie plaats van de Akkerbouwdag, georganiseerd door TREKKER en Boerderij in Dronten (Fl.). Focus: het onderwerken van groenbemesters en stoppels en mechanische onkruidbestrijding. De toegang is gratis.

In totaal zijn op de Akkerbouwdag grofweg twaalf machinecombinaties te zien om stoppels of groenbemesters (ondiep) onder te werken en vier moderne schoffels die het onkruid verwijderen tussen pas gezaaide bieten. Ook zal AgXeed zijn robottrekker tonen op het beursterrein.

Machinebeurs, workshops en lezingen

Los daarvan is er een machinebeurs waarin een veelvoud aan machines te zien is en enkele workshops en lezingen over de eerder genoemde thema’s. De toegang is gratis. Je kunt je aanmelden via de website van de Akkerbouwdag.

Demo groenbemesters of stoppels onderwerken

Op het stoppelland achter de boerderij van Aeres Farms in Dronten zullen grofweg twaalf machines groenbemesters of stoppels (ondiep) verwerken in de bovenlaag. De machinedemonstratie vindt twee keer plaats: eenmaal voor de middag en een keer na de middag. Elke machine wordt voorzien van een heldere uitleg. Een greep uit die twaalf machines:

Demo mechanische onkruidbestrijding

Voorafgaand aan de machinedemo stoppels of groenbemesters onderwerken, is er een demo mechanische onkruidbestrijding. Dit gebeurt eveneens achter de boerderij van Aeres Farms aan de Wisentweg 13 in Dronten (Fl.). Deze machines kun je verwachten in de demo:

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dit zijn geschikte machines voor zaaien groenbemester

Fabrikanten spelen in op de trend ondiep zaaien en leveren machines die geschikt zijn voor het zaaien van groenbemester.
Afbeelding artikel

Evers Agro levert Forest deelbare cultivator met tweede rij woelertanden

Met de functie Vario Compaction Control op de Forest deelbare cultivator hef je de tweede rij woelertanden traploos en automatisch uit.
Afbeelding artikel

Video | Lemken-schijveneg Rubin 10/1000 met nieuw wielstel

Lemken introduceert zijn nieuwe halfgedragen schijveneg Rubin 10 met een werkbreedte van 10 meter én een nieuw wielstel.
Beheer
WP Admin