fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Kuhn Frees houdt organisch materiaal in toplaag

De werkdiepte wordt geregeld doormiddel van vier banden. Deze zijn vóór de frees bevestigd.

De nieuwe Kuhn EL 162-300 Biomulch houdt meer organisch materiaal in de toplaag. Hij is ontworpen om verse gewasresten in de grond te mengen. Dit op een diepte van 3 tot 6 centimeter met een rijsnelheid tot 10 kilometer per uur.

De basis van de nieuwe frees is vergelijkbaar met de bestaande range frezen. Kuhn veranderde alleen de frees-as en het toerental hiervan. Ook zijn de freeshaken vervangen voor freesmessen waardoor er minder diep bewerkt kan worden.

Spijlenrol niet nodig

De werkdiepte wordt geregeld doormiddel van vier banden. Deze zijn vóór de frees bevestigd. Vaak wordt een (standaard) frees uitgerust met een extra spijlenrol. Dit is om uitdroging van de grond tegen te gaan en om een zogenoemde ‘modderlaag’ bij regen te voorkomen. Bij Kuhn Biomulch is dat niet meer nodig, het gefreesde product wordt lucht neergelegd. De lucht in het product intensiveert de omzetting van groenbemesters naar organische stof. Hoe luchtig het gefreesde neergelegd moet worden regel je met de hydraulische bedienbare achterklep.

Lees meer onder de foto

Deze frees mengt verse gewasresten in de grond op een diepte van 3 tot 6 centimeter.

Deze frees mengt verse gewasresten in de grond op een diepte van 3 tot 6 centimeter.

De 3-meter variant is te koop vanaf €17.175. Dat is inclusief vier banden voor de regeling van de werkdiepte en een hydraulische bedienbare achterklep. Verlichting en reflectie aan de achterkant, breedte verlichting en reflectie aan de voorkant van de frees is te koop voor een meerprijs van €275.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Prototype gespot: Kuhn-rondebalenpers met verticale wikkelaar

Gespot: een Kuhn-rondebalenpers met verticale wikkelaar á la McHale in de omgeving van de Kuhn-fabriek in Geldrop.
Afbeelding artikel

Optitedd-rotorarm voor Kuhn-schudders

Kuhn heeft rotorarm Optitedd ontwikkeld voor zijn gedragen en halfgedragen schudders met een werkbreedte van 8,70 tot 17,20 meter.
Afbeelding artikel

Primeur: Kuhn komt met frontbandhark

Kuhn komt met een nieuwe bandhark voor in de fronthef op de markt: de Merge Maxx 440 F.
Beheer
WP Admin