Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Kuhn Frees houdt organisch materiaal in toplaag

De werkdiepte wordt geregeld doormiddel van vier banden. Deze zijn vóór de frees bevestigd.

De nieuwe Kuhn EL 162-300 Biomulch houdt meer organisch materiaal in de toplaag. Hij is ontworpen om verse gewasresten in de grond te mengen. Dit op een diepte van 3 tot 6 centimeter met een rijsnelheid tot 10 kilometer per uur.

De basis van de nieuwe frees is vergelijkbaar met de bestaande range frezen. Kuhn veranderde alleen de frees-as en het toerental hiervan. Ook zijn de freeshaken vervangen voor freesmessen waardoor er minder diep bewerkt kan worden.

Spijlenrol niet nodig

De werkdiepte wordt geregeld doormiddel van vier banden. Deze zijn vóór de frees bevestigd. Vaak wordt een (standaard) frees uitgerust met een extra spijlenrol. Dit is om uitdroging van de grond tegen te gaan en om een zogenoemde ‘modderlaag’ bij regen te voorkomen. Bij Kuhn Biomulch is dat niet meer nodig, het gefreesde product wordt lucht neergelegd. De lucht in het product intensiveert de omzetting van groenbemesters naar organische stof. Hoe luchtig het gefreesde neergelegd moet worden regel je met de hydraulische bedienbare achterklep.

Lees meer onder de foto

Deze frees mengt verse gewasresten in de grond op een diepte van 3 tot 6 centimeter.

Deze frees mengt verse gewasresten in de grond op een diepte van 3 tot 6 centimeter.

De 3-meter variant is te koop vanaf €17.175. Dat is inclusief vier banden voor de regeling van de werkdiepte en een hydraulische bedienbare achterklep. Verlichting en reflectie aan de achterkant, breedte verlichting en reflectie aan de voorkant van de frees is te koop voor een meerprijs van €275.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kuhn maait ruim 13 meter breed met nieuwe maaier

Kuhn introduceert een getrokken maaiercombinatie die tot ruim 13 meter breed maait. De zogenoemde FC 13460 RA-maaier is ook leverbaar met...
Afbeelding artikel

Kuhn zelfrijders nu Fase 5-motor en nieuwe functies

Machinefabrikant Kuhn voorziet de SPW Intense-zelfrijdende voermengwagens vanaf nu van een Fase 5 motor en van nieuwe functies. De Kuhn SPW...
Afbeelding artikel

Kuhn test getrokken 13 meter brede vlindermaaier

Machinefabrikant Kuhn werkt vermoedelijk aan een dertien meter brede vlindermaaier, waarbij de achterste maaiers op een wielstel staan. Dat blijkt uit...
Beheer
WP Admin