Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe getrokken cultivator van Pöttinger

Machinefabrikant Pöttinger introduceert de nieuwe Terria-cultivator. De machine komt in werkbreedtes van 4 tot 6 meter en bewerkt de grond van 5 tot 35 centimeter diep.

De nieuwe cultivator is beschikbaar vanaf november 2020.

Instellingen en opties

De machine is in twee posties af te stellen: vlak of steil. Dit beïnvloedt de intensiteit van de inwerking. Zo kun je kiezen voor alleen vlak afsnijden of het diep omwoelen van de grond. De bouten waarmee je dit kunt instellen dienen ook als breekbout. Pöttingers Classic-, Durastar- en Durastar Plus-slijtdelen passen op deze nieuwe cultivator. Daarnaast zijn er verschillende typen rollen verkrijgbaar voor de Terria, zoals een rubber pakkerrol. De Terria is standaard uitgerust met een hydraulische diepte-instelling.

Tot 650 kg weerstand

Op de nieuwe Terria is gebruikgemaakt van Pöttingers Non Stop Steenbescherming. Het mechanische Nova-element heeft een weerstand van 600 kg, de hydraulische versie een weerstand van 650 kg.

Wendbaar design

Om een zo klein mogelijke draaicirkel te krijgen, zijn de wielen van de machine binnen het werkgebied van de machine geplaatst. Dit maakt het geheel minder lang.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Omzet Pöttinger 4 procent gedaald

Machinefabrikant Pöttinger maakte over het boekjaar 2019/2020 een omzet van 366 miljoen Euro.
Afbeelding artikel

Pöttingers Sensosafe klaar voor productie

De Sensosafe van fabrikant Pöttinger is nagenoeg klaar voor productie. Het is een systeem om dieren te redden tijdens het grasmaaien....
Afbeelding artikel

Pöttinger bouwt vierde fabriek

Op de laatste dag van april ging in St. Georgen (Oostenrijk) de schop in de grond voor de vierde productielocatie van...