fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Hollandse primeurs tijdens Grasdag 2024 op 20 juni

Niet eerder waren er zoveel machines te zien op de Grasdag. – Foto: Michel Velderman

Tijdens de Grasdag op donderdag 20 juni 2024 zijn er maar liefst 39 machinedemonstraties te zien, waarvan 10 primeurs. Daarnaast vinden bezoekers er ook informatie, advies en workshops en een machinestraat rondom de grasteelt.

Niet eerder waren er zo veel machines te zien op de Grasdag als op de aankomende editie van 2024. Naast de workshops, een productbeurs, een machinestraat en lezingen zijn er velddemonstraties te zien van 39 machines, waaronder een tiental primeurs voor de Nederlandse markt. De machinedemonstraties zijn onder te verdelen in:
  • machines voor zomerstalvoedering (4x);
  • maaiers in alle soorten en maten (7x);
  • schudders (3x);
  • harken (6x);
  • opraapwagens (6x);
  • persen (3x);
  • hakselaars (3x).
Ook zal er een machinedemo zijn voor balen verzamelen. Als het gras van het land is, zullen er ook 5 bemestingsmachines drijfmest aanwenden op het grasland.

Primeurs tijdens de Grasdag 2024

De primeurs -op alfabetische volgorde – op de Grasdag zijn onder meer: Gedurende de dag zullen twee demonstratie-rondes gedraaid worden. Bekijk de laatste updates hier. Abonnees van Trekker en Boerderij hebben gratis toegang tot het event. Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | 8 machineprimeurs aan het werk op Grasdag 2024

Maaien, schudden, harken, oprapen, persen, hakselen en bemesten op Grasdag 2024 in Dronten. Dit zijn de 8 machineprimeurs.
Afbeelding artikel

Australische Berrima harkt voor het eerst op Friese bodem

Loonwerker Ronald Bos haalde samen met machineleverancier RosierGreidanus als eerste een Australische Berrima-hark naar Nederland.
Afbeelding artikel

13 m brede gedragen Kuhn-schudder GF 13003 vergt forse trekker

Met de maar liefst 13 m brede Kuhn-schudder GF 13003 kun je meters maken. Dit vraagt ook een forse trekker.
Beheer
WP Admin