fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe middenafleg-harken bij Fendt

Foto’s: Fendt

Fendt komt met een nieuwe serie dubbele harken. De Former C-serie kenmerkt zich door een nieuw ontwikkeld frame en nieuwe mogelijkheden in combinatie met Isobus-bediening. De werkbreedtes variëren van 6,90 tot 10 meter.

De nieuwe Former C-serie harken met dubbele rotor bestaat uit 6 modellen. De typenummering geeft de maximale werkbreedte in centimeters aan. Het instapmodel is de Former 760C. Het topmodel de 1000C Pro met standaard Isobus-bediening. Daartussen bevinden zich de types 860 en 920, die optioneel uit te rusten zijn met Isobus. Hierbij is de bediening volledig in het display en de rijhendel geïntegreerd.

Werkbreedte, zwadbreedte, harkdiepte zijn zo met een druk op de knop te verstellen. Ook individueel uitheffen van de rotoren is met Isobus standaard mogelijk, evenals integratie met de trekker-gps voor automatisch uitheffen tot een instelbare hoogte op de kopakker of bij gerende percelen (sectiecontrole). Verder biedt Fendt de mogelijkheid om de harkdiepte automatisch aan te passen aan de rijsnelheid. Bij een hogere rijsnelheid harkt de machine dan automatisch iets dieper om verliezen te voorkomen.

harken Fendt

Eerste exemplaren in 2025

Fendt gaat de machines, zoals ook nu al het geval is, bouwen in de voormalige Fella-fabriek in Feucht en levert de eerste exemplaren in 2025 uit aan klanten. Verder noemenswaardig is dat de types tot en met 9,20 meter werkbreedte ingeklapt onder de vier meter transporthoogte blijven, zonder tandarmen af te nemen.

Auteur: Matthijs Verhagen

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe Krone Swadro S460 DB-rotorhark focust op rijcomfort

Krone levert een nieuwe 4,60 m brede enkele rotorhark: de Swadro 460 DB. Volgens Krone bieden de vier wielen van het...
Afbeelding artikel

Australische Berrima harkt voor het eerst op Friese bodem

Loonwerker Ronald Bos haalde samen met machineleverancier RosierGreidanus als eerste een Australische Berrima-hark naar Nederland.
Afbeelding artikel

SIP zet twee nieuwe zwadharken in de markt

Machinefabrikant SIP introduceert twee nieuwe zwadharken: de Star R 930|28 TC-middenafleg en de Star R 860|26 TS-zij-afleg.
Beheer
WP Admin