fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ook Fliegl Cargos-opraapwagen met beweegbare voorwand

De Duitse machinefabrikant Fliegl presenteert een update voor de Cargos 8000-serie opraapwagens. De pick-up is breder en kan pendelen. Ook is er nu een beweegbare voorwand. - Foto: Mark Pasveer

De Duitse machinefabrikant Fliegl kondigt een update aan voor de Cargos-opraapwagens: een bredere pick-up en een beweegbare voorwand.

Fliegl laat op vakbeurs Agritechnica 2023 een vernieuwde Cargos-opraapwagen zien. Meest opvallend is de beweegbare voorwand. Het idee is dat de voorwand naar voren en naar achteren kan vouwen. Daardoor wordt de ruimte boven de dissel benut als laadruimte (3 kuub extra). Aangekomen op de kuil helpt de voorwand met het lossen van de wagen.

Fliegl volgt met de beweegbare voorwand een duidelijke trend in de opraapwagenwereld. Praktisch iedere fabrikant van opraapwagens heeft zo’n beweegbare voorwand op de wagens.

Bredere pendelende pick-up

Ook nieuw aan de Fliegl Cargos-opraapwagen is de bredere pick-up. Deze meet nu 2,30 meter van tand tot tand. De Cargos is uitgerust met vijzels aan weerzijden, die het gras naar het midden van de snijrotor brengen. Ook kan de pick-up nu pendelen, waardoor deze beter bodemvolgend is. De theoretische snijlengte is niet veranderd en dus nog steeds 3,8 cm.

Overname van Claas

De nieuwe wagens uit de Cargos 8000-serie zijn leverbaar voor seizoen 2025. Fliegl bouwt de wagens in het Zuid-Duitse Kirchdorf. Voor wie het gemist heeft: in mei 2022 maakte Claas bekend te stoppen met de Cargos-wagens. Niet veel later, in augustus, maakte Fliegl bekend de productie van de opraapwagens over te nemen van Claas.

Eerder dit jaar rolde de eerste Cargos-opraapwagen bij Fliegl van de band. Binnenkort wordt ook de productie van de Cargos 9000-serie opgestart. Claas werkte trouwens al in 2020 aan een opraapwagen met beweegbare voorwand. Dit is een vervolg van dat project.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hollands Noordkop ontwikkelt klepelbak voor groenbemesters

Mechanisatiebedrijf Hollands Noordkop in Breezand (N.-H.) heeft een klepelbak ontwikkeld voor het verkleinen van groenbemesters.
Afbeelding artikel

‘Met een gerust hart een gebruikte hakselaar kopen’

Een gebruikte hakselaar kopen en voor 100% weten waar je aan toe bent? Dat kan bij AM Machinery dat gebruikt maakt...
Afbeelding artikel

Stolpen 8.28-tandemasser speciaal ontworpen voor groenvoorziening

De Stolpen 8.28-tandemasser heeft een laag eigengewicht van 3.250 kg en is inmiddels leverbaar in Nederland.
Beheer
WP Admin