Terug naar nieuwsoverzicht

Doek valt voor productie Claas Cargos-opraapwagens

Fabrikant Claas introduceerde de Cargos-opraapwagen in 2009. De hakseltransportwagen werd in 2015 aan het assortiment toegevoegd. Eind van dit jaar stopt de productie van beide machines. - Foto: Claas

De Claas Cargos opraap- en hakseltransportwagens worden volgend jaar niet meer geproduceerd. Machinefabrikant Claas gaat zich meer richten op groeisegmenten en professionele oogsttechnologie rond de Claas Jaguar-hakselaar en de shredlage-techniek.

Meer slagkracht, het vastleggen van gegevens en het hakselen van steeds meer gewassen, dat zijn de speerpunten van Claas voor de toekomst. Daar past de productie van de Claas-opraap- en hakseltransportwagens niet meer bij.

Bovendien zit er volgens de Duitse machinefabrikant geen groei meer in de markt van opraapwagens. Het is een nichemarkt.

Tekst gaat verder onder de foto

De vraag naar nieuwe Orbis-maisbekken stijgt. In Bad Saulgau (D.) worden meer Orbis-maisbekken gefabriceerd. - Foto: Claas

De vraag naar nieuwe Orbis-maisbekken stijgt. In Bad Saulgau (D.) worden meer Orbis-maisbekken gefabriceerd. – Foto: Claas

Focus op groei

De productiecapaciteit op de locatie waar de Claas-wagens geproduceerd worden, is beperkt. Daarom heeft de fabrikant besloten de productie van de opraap- en hakseltransportwagens stop te zetten ten gunste van de uitbreiding van de productie van de Claas Jaguar-aanbouwdelen. “We zien een trend in een groeiende vraag naar professionele oogsttechnologie. Een voorbeeld hiervan is de vraag naar de nieuwe Orbis-maisbekken en dan met name de nieuwe Orbis 900. De vraag overtreft onze verwachtingen”, zegt Uli Nickol, hoofd divisie oogsttechnologie van Claas Saulgau.

€ 40 miljoen investeren

Claas wil de komende jaren € 40 miljoen investeren in Bad Saulgau (D.). Naast de verbetering van de infrastructuur wordt een bestaande hal van 5.000 m2 gereedgemaakt voor meer montageruimte. Ook investeert de fabrikant in de logistieke en assemblage-afdeling.

De komende jaren gaat Claas €40 miljoen investeren in zijn productielocatie in Bad Saulgau (D.). - Foto: Claas / Hubert Mueller

De komende jaren gaat Claas €40 miljoen investeren in zijn productielocatie in Bad Saulgau (D.). – Foto: Claas / Hubert Mueller

Tweedehands Claas Cargos kopen? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Strautmann bouwt eenvoudigere Magnon-opraapwagens

Strautmann maakt het assortiment Magnon-opraapwagens met perswand breder met een eenvoudigere 8-serie.
Afbeelding artikel

Fliegl neemt productie Claas Cargos-wagens over

De Duitse machinefabrikant Fliegl neemt de productie van de Claas Cargos silage- en opraapwagens over.
Afbeelding artikel

Claas Torion-wielladers met meer power en hefkracht

Machinefabrikant Claas heeft onlangs zijn nieuwe compacte Torion-wielladers 1295, 1611 en 1611 P geïntroduceerd.
Beheer
WP Admin