fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Prototype gespot: beweegbare voorwand in Claas opraapwagen

Deze Claas opraapwagen is gespot in het veld. Zichtbaar is de schuin naar voor staande voorkant met daarin een beweegbare voorwand. - Foto: Profi

Op een spionagefoto is zichtbaar dat ook Claas werkt aan een opraapwagen met een beweegbare voorwand. Een techniek die inmiddels bij bijna alle fabrikanten onafwendbaar lijkt.

De foto verraadt dat dit een prototype is van een Claas opraapwagen. De schuin naar voor staande voorkant met ertussen een beweegbare voorwand is nog niet eerder gezien bij het merk Claas.

Claas wil geen reactie geven

Volgens het Duitse Profi wil Claas geen reactie geven op deze foto. En dus is ook niet te zeggen wanneer deze machine op de markt komt.

Lees verder onder de foto

Deze Claas opraapwagen is gespot in het veld. Zichtbaar is de schuin naar voor staande voorkant met daarin een beweegbare voorwand. - Foto: Profi

Deze Claas opraapwagen is gespot in het veld. Zichtbaar is de schuin naar voor staande voorkant met daarin een beweegbare voorwand. – Foto: Profi

Opraapwagen met beweegbare voorwand bij andere fabrikanten

Inmiddels hebben de fabrikanten Bergmann, Fendt, Krone en Strautmann al een opraapwagen in het programma met een beweegbare voorwand. Eerder werden ook al prototypen gespot bij Pöttinger, maar ook die is nog niet officieel geïntroduceerd.

De voordelen van de beweegbare voorwand zijn onder meer dat je meer kuubs kan meenemen omdat je de laadruimte tussen de opraapwagen én de trekker benut én dat je het (droge) gras kan samenpersen tijdens het laden.

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Stolpen 8.28-tandemasser speciaal ontworpen voor groenvoorziening

De Stolpen 8.28-tandemasser heeft een laag eigengewicht van 3.250 kg en is inmiddels leverbaar in Nederland.
Afbeelding artikel

Gespot: Claas werkt aan nieuwe grote trekkerseries

Fabrikant Claas werkt aan een update voor de grotere trekkerseries. Dat blijkt uit spionagefoto’s van twee prototypes.
Afbeelding artikel

Nieuwe Krone-wagens snijden gras exact en zeer kort

De nieuwe snijrotor is de meest fundamentele verbetering van de nieuwe RX en ZX opraap- en doseerwagens van Krone.
Beheer
WP Admin