fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl neemt productie Claas Cargos-wagens over

De Duitse machinefabrikant Fliegl neemt de productie van de Claas Cargos-wagens over. De productie van de silage- en transportwagens start in het voorjaar van 2023. - Foto: Annelies Bakker

De Duitse machinefabrikant Fliegl neemt de productie van de Claas Cargos silage- en opraapwagens over. De productie start in het voorjaar van 2023 vanuit een nieuw te openen Fliegl-vestiging in Zuid-Duitsland.

Nadat Claas het afgelopen voorjaar besloot om de productie van de silage-en opraapwagens Cargos stop te zetten, nam Fliegl de rechten voor het bouwen van deze wagens over. Fliegl wordt daardoor full liner op het gebied van transport voor de agrarische sector. In 2019 nam Fliegl de productie van de meststrooiers van de Franse fabrikant Brochard al over. Daarnaast bouwt het familiebedrijf mesttanken en afschuifwagens.

Fliegl Grunlandtechnik

Het Duitse familiebedrijf Fliegl richt een aparte firma op voor de Cargos-wagens onder de naam Fliegl Grunlandtechnik in Kirchdorf, Oberbaiern. De leiding ervan komt in handen van de 23-jarige Andreas Fliegl, kleinzoon van oprichter Josef Fliegl.

Productie start in 2023

De productie van de Cargos-wagens wordt verplaatst naar een productiehal in Kirchdorf, vlakbij de hoofdvestiging van Fliegl. De komende maanden wordt de hal ingericht. Waarschijnlijk gaat de productie van de Fliegl Cargos-wagens in het voorjaar van 2023 van start.

Claas-dealernetwerk Fliegl Cargos

Het is nog niet bekend welke Claas-dealers de Fliegl Cargos silage- en transportwagens gaan aanbieden. Claas-importeur Kamps de Wild levert sinds afgelopen voorjaar Bergmann-transportwagens aan als alternatief voor Cargos-wagens.

Lees ook: Josef Fliegl: ‘Agrarische sector kan helpen in de energietransitie’

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fliegl presenteert oplegger voor balenvervoer

De Duitse fabrikant Fliegl heeft oplegger SZS 300 BL Ultra speciaal gebouwd voor het vervoeren van ronde of vierkante balen.
Afbeelding artikel

Stilstaande wielen verleden tijd met vernieuwde Kaweco Radium Tractie-silagewagens

De investering in Kaweco Radium Tractie-silagwagen is fors, maar sleepkabels, extra trekkers en tijdverlies door vastzitten zijn verleden tijd.
Afbeelding artikel

BECO introduceert nieuw model BREVIS-zandkipper

De nieuwe BREVIS-zandkipper met 14 ton laadvermogen sluit volgens BECO beter aan op de MAXXIM-serie die start 16 ton laadvermogen.
Beheer
WP Admin