fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl neemt productie Claas Cargos-wagens over

De Duitse machinefabrikant Fliegl neemt de productie van de Claas Cargos-wagens over. De productie van de silage- en transportwagens start in het voorjaar van 2023. - Foto: Annelies Bakker

De Duitse machinefabrikant Fliegl neemt de productie van de Claas Cargos silage- en opraapwagens over. De productie start in het voorjaar van 2023 vanuit een nieuw te openen Fliegl-vestiging in Zuid-Duitsland.

Nadat Claas het afgelopen voorjaar besloot om de productie van de silage-en opraapwagens Cargos stop te zetten, nam Fliegl de rechten voor het bouwen van deze wagens over. Fliegl wordt daardoor full liner op het gebied van transport voor de agrarische sector. In 2019 nam Fliegl de productie van de meststrooiers van de Franse fabrikant Brochard al over. Daarnaast bouwt het familiebedrijf mesttanken en afschuifwagens.

Fliegl Grunlandtechnik

Het Duitse familiebedrijf Fliegl richt een aparte firma op voor de Cargos-wagens onder de naam Fliegl Grunlandtechnik in Kirchdorf, Oberbaiern. De leiding ervan komt in handen van de 23-jarige Andreas Fliegl, kleinzoon van oprichter Josef Fliegl.

Productie start in 2023

De productie van de Cargos-wagens wordt verplaatst naar een productiehal in Kirchdorf, vlakbij de hoofdvestiging van Fliegl. De komende maanden wordt de hal ingericht. Waarschijnlijk gaat de productie van de Fliegl Cargos-wagens in het voorjaar van 2023 van start.

Claas-dealernetwerk Fliegl Cargos

Het is nog niet bekend welke Claas-dealers de Fliegl Cargos silage- en transportwagens gaan aanbieden. Claas-importeur Kamps de Wild levert sinds afgelopen voorjaar Bergmann-transportwagens aan als alternatief voor Cargos-wagens.

Lees ook: Josef Fliegl: ‘Agrarische sector kan helpen in de energietransitie’

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fliegl levert tweeassige kipper TMK 279 met grote banden

De Duitse machinefabrikant Fliegl presenteert de nieuw ontwikkelde kipper TMK 279, met een totaalgewicht van 24 ton.
Afbeelding artikel

Agra-Trac-werktuigendrager van Graafstra is praktijkrijp

Machinefabrikant Graafstra gaat dit voorjaar demonstraties geven met de Agra-Trac-werktuigendrager; de machine is inmiddels praktijkrijp.
Afbeelding artikel

Hollands Noordkop ontwikkelt klepelbak voor groenbemesters

Mechanisatiebedrijf Hollands Noordkop in Breezand (N.-H.) heeft een klepelbak ontwikkeld voor het verkleinen van groenbemesters.
Beheer
WP Admin