fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl neemt productie Claas Cargos-wagens over

De Duitse machinefabrikant Fliegl neemt de productie van de Claas Cargos-wagens over. De productie van de silage- en transportwagens start in het voorjaar van 2023. - Foto: Annelies Bakker

De Duitse machinefabrikant Fliegl neemt de productie van de Claas Cargos silage- en opraapwagens over. De productie start in het voorjaar van 2023 vanuit een nieuw te openen Fliegl-vestiging in Zuid-Duitsland.

Nadat Claas het afgelopen voorjaar besloot om de productie van de silage-en opraapwagens Cargos stop te zetten, nam Fliegl de rechten voor het bouwen van deze wagens over. Fliegl wordt daardoor full liner op het gebied van transport voor de agrarische sector. In 2019 nam Fliegl de productie van de meststrooiers van de Franse fabrikant Brochard al over. Daarnaast bouwt het familiebedrijf mesttanken en afschuifwagens.

Fliegl Grunlandtechnik

Het Duitse familiebedrijf Fliegl richt een aparte firma op voor de Cargos-wagens onder de naam Fliegl Grunlandtechnik in Kirchdorf, Oberbaiern. De leiding ervan komt in handen van de 23-jarige Andreas Fliegl, kleinzoon van oprichter Josef Fliegl.

Productie start in 2023

De productie van de Cargos-wagens wordt verplaatst naar een productiehal in Kirchdorf, vlakbij de hoofdvestiging van Fliegl. De komende maanden wordt de hal ingericht. Waarschijnlijk gaat de productie van de Fliegl Cargos-wagens in het voorjaar van 2023 van start.

Claas-dealernetwerk Fliegl Cargos

Het is nog niet bekend welke Claas-dealers de Fliegl Cargos silage- en transportwagens gaan aanbieden. Claas-importeur Kamps de Wild levert sinds afgelopen voorjaar Bergmann-transportwagens aan als alternatief voor Cargos-wagens.

Lees ook: Josef Fliegl: ‘Agrarische sector kan helpen in de energietransitie’

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger schrapt Torro-opraapwagens en komt met Jumbo 5000-serie

De Oostenrijkse fabrikant Pöttinger stopt met de productie van Torro-opraapwagens en zet daarvoor in de plaats de Jumbo 5000 in de...
Afbeelding artikel

Australische Berrima harkt voor het eerst op Friese bodem

Loonwerker Ronald Bos haalde samen met machineleverancier RosierGreidanus als eerste een Australische Berrima-hark naar Nederland.
Afbeelding artikel

Opraapwagen Schuitemaker Rapide 7700 met vernieuwde aandrijving

Schuitemaker geeft zijn Rapide-opraapwagen een forse update en blijft tegelijk trouw aan het kenmerkende concept. Een impressie.
Beheer
WP Admin