Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone neemt financieel belang in AgXeed

Machinefabrikant Amazone investeert in het Nederlandse bedrijf AgXeed dat autonome trekkers ontwikkelt. - Foto: Stadje Media

De Duitse werktuigfabrikant Amazone neemt een financieel belang in AgXeed, een Nederlandse ontwikkelaar van autonome trekkers.

Werktuigfabrikant Amazone laat weten te investeren in de Nederlandse fabrikant AgXeed en daarmee de samenwerking te intensiveren. Het doel van de samenwerking is om specifieke Amazone-werktuigen te ontwikkelen voor autonoom gebruik en om te zorgen voor compatibiliteit en connectiviteit tussen het werktuig en het trekkende voertuig.

Het Nederlandse bedrijf AgXeed ontwikkelt autonome trekkers. Eind 2020 introduceerde het bedrijf uit Oirlo (L.) een autonome rupstrekker. Eind 2021 volgde een autonome, driewielige robot die ontwikkeld is als boomgaardspuit. Onlangs introduceerde AgXeed een vierwielige robot.

Ook Claas heeft minderheidsbelang

In mei 2021 nam machinefabrikant Claas eveneens een minderheidsaandeel in AgXeed en Claas liet onlangs weten ook de samenwerking te intensiveren. Komende zomer wordt bijvoorbeeld een select aantal Claas-dealers in Duitsland distributie- en servicepartner van AgXeed.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Directeur AgXeed: ‘We gaan modules ontwikkelen voor autonome machines’

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Cemos Auto Header-systeem van Claas werkt toe naar geautomatiseerd oogsten

Op de DLG Feldtage toonde Claas zijn Cemos Auto Header-systeem. Dat bestaat uit een laser en regeltechniek voor het maaibord.
Afbeelding artikel

AgXeed: primeur met vierwielige robottrekker 2.055W4

AgXeed brengt een vierwielige robottrekker op de markt met typenummer 2.055W4. De robottrekker is vanaf 2023 leverbaar.
Afbeelding artikel

Amazone levert slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in toolkit

De Duitse machinefabrikant Amazone levert de belangrijkste slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in kunststof toolkits, de zogenoemde AidPacks.
Beheer
WP Admin