fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone neemt financieel belang in AgXeed

Machinefabrikant Amazone investeert in het Nederlandse bedrijf AgXeed dat autonome trekkers ontwikkelt. - Foto: Stadje Media

De Duitse werktuigfabrikant Amazone neemt een financieel belang in AgXeed, een Nederlandse ontwikkelaar van autonome trekkers.

Werktuigfabrikant Amazone laat weten te investeren in de Nederlandse fabrikant AgXeed en daarmee de samenwerking te intensiveren. Het doel van de samenwerking is om specifieke Amazone-werktuigen te ontwikkelen voor autonoom gebruik en om te zorgen voor compatibiliteit en connectiviteit tussen het werktuig en het trekkende voertuig.

Het Nederlandse bedrijf AgXeed ontwikkelt autonome trekkers. Eind 2020 introduceerde het bedrijf uit Oirlo (L.) een autonome rupstrekker. Eind 2021 volgde een autonome, driewielige robot die ontwikkeld is als boomgaardspuit. Onlangs introduceerde AgXeed een vierwielige robot.

Ook Claas heeft minderheidsbelang

In mei 2021 nam machinefabrikant Claas eveneens een minderheidsaandeel in AgXeed en Claas liet onlangs weten ook de samenwerking te intensiveren. Komende zomer wordt bijvoorbeeld een select aantal Claas-dealers in Duitsland distributie- en servicepartner van AgXeed.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Directeur AgXeed: ‘We gaan modules ontwikkelen voor autonome machines’

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Al 500 draaiuren met AgXeed-robot op 13.000 ha groot akkerbouwbedrijf

TREKKER spreekt de pionierende Nederlands-Australische boer Gerrit Kurstjens na bijna een jaar praktijkervaring met de AgXeed-robot Agbot.
Afbeelding artikel

Gespot: Claas werkt aan nieuwe grote trekkerseries

Fabrikant Claas werkt aan een update voor de grotere trekkerseries. Dat blijkt uit spionagefoto’s van twee prototypes.
Afbeelding artikel

Video | Proefrit met nieuwe Claas-compacttrekkers Elios en Axos

TREKKER maakt een proefrit met de nieuwe Claas-compacttrekkers Elios en Axos.
Beheer
WP Admin