fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Samenwerking FarmWise en John Deere-dealer RDO voedt overnamegeruchten

Intrarijwieder en precisiecultivator Vulcan van FarmWise aan het werk in de Verenigde Staten. De samenwerking van FarmWise met John Deere-dealer RDO Equipment betekent dat RDO exclusief Vulcan-dealer wordt in de Verenigde Staten. – Foto’s: FarmWise

De recente samenwerking tussen het Amerikaanse FarmWise, bekend van zijn precisietechniek op het gebied van onkruidbestrijding, en John Deere-dealer RDO Equipment trekt wereldwijd de aandacht. Nu RDO exclusief de intrarijwieder en precisiecultivator Vulcan van FarmWise verkoopt en ondersteunt, gonst het van de geruchten over een mogelijke joint venture of zelfs een overname tussen FarmWise en John Deere.

John Deere toont al geruime tijd veel interesse in innovatieve precisielandbouwoplossingen, zoals autonome veldrobots. RDO Equipment vertegenwoordigt tevens GUSS Autonomous Sprayers en Ecorobotix, een koploper op het gebied van slimme spuittechnologie. Ecorobotix is onlangs een samenwerking aangegaan met Campbell Tractor, eveneens een dealer van John Deere. In 2022 kondigden GUSS en John Deere een joint venture aan om de spuitcapaciteiten van GUSS in wijngaarden te verbeteren. Eerder nam John Deere de start-ups Blue River en Bear Flag Robotics over.

De exacte gevolgen van de samenwerking tussen FarmWise en RDO voor toekomstige samenwerkingen met John Deere zijn echter nog onduidelijk. “We hebben regelmatig contact met John Deere en zien veel kansen”, zegt Tjarko Leifer, CEO van FarmWise. “Op dit moment heb ik geen verdere opmerkingen.”

Telers zijn steeds meer op zoek naar chemievrije gewasbeschermingssoplossingen vanwege strengere regelgeving, herbicideresistentie en veranderende consumentenvoorkeuren.
Telers zijn steeds meer op zoek naar chemievrije gewasbeschermingssoplossingen vanwege strengere regelgeving, herbicideresistentie en veranderende consumentenvoorkeuren.

FarmWise: meer boeren sneller bereiken

CEO Leifer geeft aan dat FarmWise eind vorig jaar de eerste commerciële leveringen van de Vulcan aan groentetelers in het Zuidwesten van de Verenigde Stagen heeft afgerond. “Het verkopen, onderhouden en ondersteunen van Vulcan voor boeren in verschillende teeltregio’s vergt ervaring, menskracht en relaties. RDO Equipment heeft langdurige relaties en ervaring in klantenondersteuning, productintroductie en distributie. We zijn enthousiast dat we nu meer boeren die op zoek zijn naar precisielandbouwoplossingen sneller kunnen bereiken.”

“Het is geen nieuws dat de markt voor landbouwrobots vol zit met gevestigde start-ups en nieuwkomers”, legt Pauline Canteneur, hoofd partnerschappen & marketing bij FarmWise, uit. “De vraag hoe deze bedrijven kunnen opschalen en winstgevende ondernemingen op lange termijn kunnen worden, is een centraal thema in onze sector. We zien samenwerken met gerenommeerde dealernetwerken als een cruciale stap in die richting en als een blijk van vertrouwen voor de boeren die onze technologie willen gebruiken.”

De Vulcan-intrarijwieder/precisiecultivator is een chemievrije onkruidbestrijdingsoplossing voor zowel gangbare als biologische bedrijven.
De Vulcan-intrarijwieder/precisiecultivator is een chemievrije onkruidbestrijdingsoplossing voor zowel gangbare als biologische bedrijven.

Minder chemische middelen, meer innovatie

Leifer benadrukt dat boeren steeds vaker op zoek zijn naar chemievrije onkruidbestrijdingsoplossingen vanwege strengere regelgeving, herbicideresistentie en veranderende consumentenvoorkeuren. Het kleiner wordende gewasbeschermingsmiddelenpakket stimuleert innovatie.

Auteur: René Groeneveld

Lees ook: John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Wordt trekkerchauffeur steeds meer een trekkermanager?

Zelf ervaren wat autonome trekkers of veldrobots kunnen betekenen op je bedrijf, kan koudwatervrees wegnemen, zegt WUR-onderzoeker Koen van Boheemen.
Afbeelding artikel

Vierde generatie aan zet bij Oostenrijkse fabrikant Einböck

Het Oostenrijkse Einböck is overgedragen aan de vierde generatie. Gelijktijdig werd de nieuwe fabriek geopend en het 90-jarige bestaan gevierd.
Afbeelding artikel

Smart Farming Academy voor boeren geeft precisielandbouw impuls

Technologie en data worden steeds bepalender. Online leeromgeving Smart Farming Academy is voor boeren die slimmer willen telen.
Beheer
WP Admin