Download onafhankelijke trekker tests

Zoek tests

Prijs van

Prijs tot

Bouwjaar van

Bouwjaar tot

Vermogen van

Vermogen tot

Verwijder filters

Laatst verschenen tests

Fendt 300 SCR-serie: Risicoloos en (mede) daarom roofgoed

In 2012 gaf Fendt de populaire 300-serie een update. Meest opvallend: sindsdien moet er AdBlue worden getankt. Deze zogenoemde Fendt 300 SCR blijkt achteraf gezien een eenvoudige traploze trekker met weinig risico's. Dat maakt 'm bijzonder gewild en tegelijk waardevast en moeilijk te vinden.

Download de test

Deutz-Fahr Agrotron 8280 TTV: Vario-Jager

Voor wie nét wat meer zoekt dan de 7250 TTV, heeft Deutz-Fahr nu de 8280 TTV. Zelfde motorinhoud, zelfde wielbasis. Maar Deutz-Fahr haalt nu 287 pk uit het blok, en monteert een nieuwe transmissie. De 8280 TTV rijdt 60 km/u en heeft externe schijfremmen. Daarmee heeft Deutz-Fahr een directe concurrent voor bijvoorbeeld de Fendt 828 Vario. En deze test wijst uit, dat dit een echte Vario-jager is.

Download de test

Kubota M4073: Kleintje met records soms goed, soms niet

Eindelijk weer eens een 75 pk sterke trekker in de test! Het is een Kubota M4073, en die bevalt verassend goed tijdens de praktijktests. De meetresultaten zijn opvallend, of zelfs recordwaardig soms positief, soms negatief. Het specifieke dieselverbruik is (erg) hoog, maar je zult niet schrikken aan de pomp. En de hefinrichting tilt (erg) weinig, al zullen weinigen die grens opzoeken. Afijn, er is nogal wat te vertellen over deze M4.

Download de test

John Deere 6R 185: Subtiele facelift

John Deere geeft de hele 6R-serie een bescheiden facelift. Een kenner herkent nieuwe stickers op de motorkap, en groene spiegelkappen. Maar tegelijk voert John Deere een hele rits detailvernieuwingen door, blijkt tijdens een proefrit met het gloednieuwe model 6R 185. Die heeft de framegrootte van een 6155R, maar levert maximaal 234 pk.

Download de test

Valtra G135 Versu: Mag gezien worden

Met de nieuwe G-serie, die eind 2020 werd geïntroduceerd, dichtte Valtra het gat tussen de sobere A en relatief grote N. Tegelijk vult Valtra het kleurenpallet aan met twee nieuwe kleuren; camouflage. Olijfgroen en brons. Dat is niet nodig, blijkt uit onze test. Want de G-serie mag zich best laten zien.

Download de test

Steyr Expert 4130 CVT: Handigheid is z’n expertise

Steyr presenteerde in 2019 de traploze Expert. Tijdens onze trekkertest blijkt het vooral een handig 'trekkertje'. Compact, wendbaar en vlot met toch 130 pk onder de kap. Kritiek hebben we ook. Zo is het dieselverbruik bovengemiddeld, en het hefvermogen onder gemiddeld.

Download de test

Kubota M6-serie: Compacte Japanner

De M6-serie van Kubota is niet langer gewoon een M7-serie met zwakkere motorsoftware. De tweede generatie M6 is namelijk een geheel nieuwe trekker, waarvoor de Kubota zelfs een nieuwe achttraps powershift-bak ontwikkelde. De eerste zijn gearriveerd in Nederland en TREKKER maakte een proefrit.  

Download de test

JCB Fasttrac 8330: Transporttopper

We hebben de JCB Fastrac 8330 met 340 pk uitgebreid getest en doorgemeten. Conclusie: de Fastrac blinkt vooral uit op de weg. Met twe geveerde assen, schijfremmen en een ruime cabine in het midden is dit een comfortabele transporttrekker. Ook in het veld bevalt de Fastrac, al mag de JCB nog wel de puntjes op de 'i' zetten.

Download de test

Massey Ferguson 5S.135 Dyna-6 Exclusive: Felle MF met stoer design

In navolging van de 8S-serie van MF, krijgt de tweede serie een opfrisbeurt. De Massey Ferguson 5S-serie volgt de 5700 S-serie op. Onderhuids voert MF een aantal wijzigingen door. Zo verschuift het vermogen met het nieuwe topmodel tot 145 pk, en er is een luxere Exclusive uitvoering. Een proefrit.

Download de test

Massey Ferguson 7S.190 Dyna-VT: Modernere Massey

Trekkerfabrikant Massey Ferguson moderniseert de 6700 S en 7700 S-serie trekkers en doopt deze om in de 6S- en 7S-serie. Technisch zijn de trekkers aardig gelijk aan de voorgangers, toch vinden we in de cabine een aantal welkome, en vooral hoognodige updates. Ook het oog wil wat, en daar raakt MF de juiste snaar. Een proefrit

Download de test

Case IH Magnum 400 AFS Connect: Brute kracht en luxe ineen

Case IH voorzag de Amerikaanse Magnum-serie als eerste van het gloednieuwe bedieningsconcept. De trekkers kregen meteen een nieuw uiterlijk mee, en ondergingen meer veranderingen. De Magnum 400 AFS Connect is het topmodel uit de serie, en alleen leverbaar met een Powerdrive-powershift transmissie. En die hebben we uitgebreid getest.

Download de test

Case IH Farmall U Pro: Positief over Oostenrijkse Pro

De Case IH Farmall U Pro-serie kun je omschrijven als compact en veelzijdig. De in Oostenrijk gebouwde trekker was namelijk voor z’n formaat behoorlijk compleet uit te rusten. We testten ’m uitgebreid in 2014 en nu zoomen we er nog eens goed op in. Want waar let je op, als je overweegt zo’n trekker te kopen? TREKKER geeft tips.

Download de test