Download onafhankelijke trekker tests

Zoek tests

Prijs van

Prijs tot

Bouwjaar van

Bouwjaar tot

Vermogen van

Vermogen tot

Verwijder filters

Laatst verschenen tests

Massey Ferguson 7718: Nauwelijks stilstand, wel kleinigheidjes

De 7718 was ooit het sterkste zescilindermodel met korte wielbasis. In deze duurtest volgen we samen met collega's van het Duitse Profi één trekker: die klokte ruim 2600 draaiuren in twee jaar tijd. En we spraken gebruikers. Conclusie: belangrijke componenten mankeren niks. Er zijn irritante (terugkomende) storingen, maar die zorgen in de praktijk nauwelijks voor stilstand in piektijden.  

Download de test

New Holland T7.300: Kleine HD schuilt in nieuwe T7

New Holland introduceert de T7.300 als topmodel van de volledig vernieuwde T7-serie. Bijna alles ging op de schop. Bijzonder: de nieuwe bediening, een softe voorasvering en een verbeterde cvt. Een proefrit met het topmodel verrast, maar niet op alle fronten.

Download de test

JCB Fastrac 4220 iCon: Intuïtieve Fastrac

In de buurt van de JCB-fabriek in het Engelse Rocester krijgen we een exclusief inkijkje in de nieuwe JCB Fastrac 4000-serie. Nieuwe is de bediening. De trekker kreeg namelijk het vernieuwde iCon-bedieningsconcept aangemeten. Dat valt in de smaakt. Een proefrit

Download de test

John Deere 8R 410: Uitblinker

Het topmodel van John Deere blinkt uit. Ten eerste in comfort: massagestoel, lederen bekleding, Carplay-radio - het ontbreekt je aan niets. Maar ook technisch. We noteren topscores op gebied van trekkracht, dieselverbruik en aftakasvermogen. Ook breekt de 8R 410 een record met extreem laag AdBlue-verbruik. En tot slot: de kolos draait (voor zijn formaat) extreem krap. Kritiek beperkt zich met name tot de E23-transmissie en details.

Download de test

Steyr versus Fendt merkenwissel

Velen zijn verknocht aan één trekkermerk, zonder exacte te weten wat de concurrentie te bieden heeft. Daarom is er de rubriek Merkenwissel. Steyr stelde hiervoor een nieuwe 6300 Terrus CVT beschikbaar en Roger van Hoven van Hovagro uit Cadier en Keer (L.) wilde die wel eens testen. De Steyr neemt het op tegen de Fendt.

Download de test

Fendt 728 Vario: Gesplitste vario met Fins hart

Een soort kleine 1000-serie zo zou je de zevende generatie Fendt 700 (203 tot 303 pk) kunnen omschrijven. Technisch zijn er namelijk overeenkomsten: een motor met laag toerentalconcept, een drukkende koelventilator en een gesplitste aandrijflijn tussen de voor- en achteras. Maar alles is wat kleiner. En: een geheel nieuwe motor, uit Finland.

Download de test

Valtra Q305: Vlot en vertrouwd

In het Belgische Walshoutem vinden we op een perceel in een glooiend landschap een nieuwe Valtra. Het gaat om de nieuwe Q-serie, met daarin nu een traploze ML260 zonder trekkrachtonderbreking. We proberen hem uit voor een kipper en grondbewerkingsmachines.

Download de test

Fendt 300 SCR-serie: Risicoloos en (mede) daarom roofgoed

In 2012 gaf Fendt de populaire 300-serie een update. Meest opvallend: sindsdien moet er AdBlue worden getankt. Deze zogenoemde Fendt 300 SCR blijkt achteraf gezien een eenvoudige traploze trekker met weinig risico's. Dat maakt 'm bijzonder gewild en tegelijk waardevast en moeilijk te vinden.

Download de test

Deutz-Fahr Agrotron 8280 TTV: Vario-Jager

Voor wie nét wat meer zoekt dan de 7250 TTV, heeft Deutz-Fahr nu de 8280 TTV. Zelfde motorinhoud, zelfde wielbasis. Maar Deutz-Fahr haalt nu 287 pk uit het blok, en monteert een nieuwe transmissie. De 8280 TTV rijdt 60 km/u en heeft externe schijfremmen. Daarmee heeft Deutz-Fahr een directe concurrent voor bijvoorbeeld de Fendt 828 Vario. En deze test wijst uit, dat dit een echte Vario-jager is.

Download de test

Kubota M4073: Kleintje met records soms goed, soms niet

Eindelijk weer eens een 75 pk sterke trekker in de test! Het is een Kubota M4073, en die bevalt verassend goed tijdens de praktijktests. De meetresultaten zijn opvallend, of zelfs recordwaardig soms positief, soms negatief. Het specifieke dieselverbruik is (erg) hoog, maar je zult niet schrikken aan de pomp. En de hefinrichting tilt (erg) weinig, al zullen weinigen die grens opzoeken. Afijn, er is nogal wat te vertellen over deze M4.

Download de test

John Deere 6R 185: Subtiele facelift

John Deere geeft de hele 6R-serie een bescheiden facelift. Een kenner herkent nieuwe stickers op de motorkap, en groene spiegelkappen. Maar tegelijk voert John Deere een hele rits detailvernieuwingen door, blijkt tijdens een proefrit met het gloednieuwe model 6R 185. Die heeft de framegrootte van een 6155R, maar levert maximaal 234 pk.

Download de test

Valtra G135 Versu: Mag gezien worden

Met de nieuwe G-serie, die eind 2020 werd geïntroduceerd, dichtte Valtra het gat tussen de sobere A en relatief grote N. Tegelijk vult Valtra het kleurenpallet aan met twee nieuwe kleuren; camouflage. Olijfgroen en brons. Dat is niet nodig, blijkt uit onze test. Want de G-serie mag zich best laten zien.

Download de test