fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Deze machines en innovaties zie je op ATH 2024

Op vakbeurs ATH 2024 zie je minstens 5.000 trekkers en machines, verdeeld over honderden standhouders. Ook dit jaar wordt op de beurs de Bronzen Sikkel uitgereikt aan de meest bijzondere innovatie. – Foto’s: Mark Pasveer

Medio september vindt de grootste Nederlandse mechanisatiebeurs, ATH 2024, weer plaats in Biddinghuizen. Zowel van agrarische techniek als machines voor de groensector zijn de nieuwste ontwikkelingen met eigen ogen te bekijken. En ook dit jaar wordt op de ATH de Bronzen Sikkel uitgereikt aan de meest bijzondere innovatie.

Editie 2024-versie van vakbeurzen AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland (GTH) staat voor de deur. De ATH richt zich op de mechanisatie in de primaire landbouw, de GTH op mechanisatie voor de sectoren tuin- en parkmachines, bosbouw, cultuurtechniek en golfbanen en gemeentes.

Je kunt de vakbeurzen bezoeken van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 september in Biddinghuizen (Fl.). De organisatie belooft minstens 5.000 trekkers en machines te laten zien, verdeeld over honderden standhouders. Er zijn thematische paviljoens van onder meer Mest, Autonome agrotechniek en Schoon en Emissieloos bouwen. Bekijk de plattegrond om wegwijs te raken op ATH 2024.

Uitreiking Bronzen sikkel

Net als bij voorgaande shows krijgen de meest bijzondere innovaties een Bronzen Sikkel toegekend. Het is aan de standhouders van de beurs om de innovaties aan te melden. De 11 machines die dit jaar kans maken zijn donderdag 22 augustus bekendgemaakt. Uit deze genomineerdenlijst volgt een winnaar die op de eerste beursdag wordt gepresenteerd.

De winnaar wordt bepaald door een deskundige jury bestaande uit vakjournalisten. Dit jaar zijn dat Frits Huiden (AgriPers/LTO), Gert Vreemann (Cumela), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia), Hessel Doornbos (Agrio) en TREKKER-redacteur Martin Smits (Misset).

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fendt e107 Vario klaar voor de verkoop

De Fendt e107 Vario is rijp voor de verkoop. Machinefabrikant Fendt levert de e-trekkers als eerste in Nederland, Duitsland en Noorwegen.
Afbeelding artikel

VIDEO | Trekt financieringsactie trekkerfabrikant jou over de streep?

De kortingsacties op trekkers vliegen de boeren die vakbeurs ATH bezoeken om de oren. Maar slaan die acties aan bij hen?...
Afbeelding artikel

55.000 bezoekers op ATH 2024

Net als in 2022 bezochten 55.000 boeren, loonwerkers en professionals werkzaam in de groensector afgelopen week vakbeurs ATH in Biddinghuizen.
Beheer
WP Admin