fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Evers Agro levert Forest deelbare cultivator met tweede rij woelertanden

Evers Agro heeft zijn Forest deelbare cultivator uitgerust met de functie Vario Compaction Control. Met deze functie hef je slipafhankelijk of trekkrachtafhankelijk automatisch met Isobus aansturing de tweede rij woelertanden traploos uit. - Afbeeldingen: Evers Agro

Machinefabrikant Evers Agro in Almelo (Ov.) heeft zijn Forest deelbare cultivator uitgerust met een tweede rij woelertanden. Met de functie Vario Compaction Control hef je de tweede rij tanden traploos en automatisch uit.

Deze tweede rij tanden op de Forest deelbare cultivator is onafhankelijk van de eerste rij tanden traploos uit te heffen. Ook al hef je de tweede rij tanden uit, de werkdiepte van de eerste rij tanden blijft constant volgens Evers Agro. De trekkracht en slip verminderen door het uitheffen, maar het doorbreken van een storende laag in de bodem is met de woelertanden toch mogelijk.

Functie Vario Compaction Control

De functie om slipafhankelijk of trekkrachtafhankelijk automatisch met Isobus-aansturing de tweede rij woelertanden traploos uit te heffen (via een hydraulische cilinder) is nieuwen heet Vario Compaction Control. Wat blijft is het etageframe met de tweede rij vaste woelertanden die in een hydraulisch, traploos in hoogte verstelbaar etageframe zitten.

Slipgegevens trekker

Het Vario Compaction Control-systeem stuurt op basis van de slipgegevens van een trekker automatisch het uitheffen van de tweede rij woelertanden aan. Neemt de slip toe, dan komt het etageframe omhoog. De eerste tandenrij blijft daarmee op de gewenste diepte en blijft de storende laag opbreken, aldus de fabrikant.

Lees verder onder de afbeelding

Met de functie Vario Compaction Control hef je de tweede rij tanden traploos en automatisch uit.

Met de functie Vario Compaction Control hef je de tweede rij tanden traploos en automatisch uit.

Forest deelbare cultivator op Agritechnica

De vernieuwde Forest deelbare cultivator met het Vario Compaction Control-systeem is te zien op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.). Evers Agro heeft de prijs van de cultivator nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een gebruikte Evers Agro Forest-cultivator? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Afbeelding artikel

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft diepwoeler Talon Green gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken.
Afbeelding artikel

Japanse Yanmar presenteert elektrische veldrobot op rupsen

De elektrische veldrobot e-X1 van Yanmar staat op rupsen, heeft geen ruimte voor een bestuurder en wordt elektrisch aangedreven.
Beheer
WP Admin