fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Evers Agro introduceert 735 kg lichtere schijvenbemester Toric Compact

De 6 meter brede Evers Toric Compact tweerijige schijvenbemester is speciaal gebouwd voor boeren en loonwerkers die achter een getrokken mesttank percelen met groenbemester en gewasresten willen bemesten. De Toric Compact schijvenbemester is 735 kg lichter dan de standaard Toric. - Foto: Evers Agro

Machinefabrikant Evers Agro in Almelo (Ov.) breidt zijn serie Toric-schijvenbemesters uit met de lichtere tweerijige Toric Compact. Deze is gebouwd voor boeren en loonwerkers die achter een getrokken mesttank percelen met groenbemesters en gewasresten willen bemesten.

De 6 meter brede Toric Compact-schijvenbemester is bestemd voor het bemesten van percelen met groenbemesters en gewasresten. Door de snijdende werking van de 34 gekartelde schijven met een diameter van 51 cm werkt de schijvenbemester volgens de fabrikant zonder verstoppingen.

1.990 kg met steunwielen

De Toric Compact met steunwielen weegt 1.990 kg. Daarmee is deze schijvenbemester 735 kg lichter dan de standaard Toric. De Toric Compact is tevens leverbaar met een buizenrol. Het gewicht is dan 2.850 kg. Dat is 400 kg lichter dan de standaard Toric.

Werkdiepte tot 10 cm

De compacte bouwwijze in combinatie met bladveerelementen zorgen volgens Evers Agro voor een laag eigen gewicht. Tevens bevindt zich het zwaartepunt dicht achter de getrokken mesttank. De uitvoering met steunwielen, die traploos instelbaar zijn, is geschikt voor getrokken mesttanks met een beperkte hefcapaciteit. De buizenrol is instelbaar via een pen-gatverbinding. De schijven openen en bewerken de bodem tot een werkdiepte van 10 cm.

Lees verder onder de video

Twee schijfrijen

De schijvenbemester bestaat uit twee schijfrijen. De mest wordt direct achter de eerste schijfrij in de bodem geïnjecteerd. De tweede rij schijven zorgt volgens de fabrikant voor een goede inwerking. De schijvenafstand bedraagt 35 cm en de transportbreedte is 280 cm.

Per direct leverbaar

De Evers Toric Compact-schijvenbemester is per direct leverbaar. De aanschafprijs bedraagt € 34.875 voor een exemplaar met steunwielen en € 36.900 voor een schijvenbemester met buizenrol.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Evers levert eenrijige schijvenbemester Toric Mono

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse fabriek verkocht. Een Duits bedrijf heeft de ploegenfabriek overgenomen.
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Afbeelding artikel

Evers Agro toont schijvenbemester Toric XL

Evers Agro breidt zijn serie Toric-schijvenbemesters uit met een Toric XL. Deze is driedelig opklapbaar en leverbaar in werkbreedtes tot 9...
Beheer
WP Admin