Terug naar nieuwsoverzicht

Evers levert eenrijige schijvenbemester Toric Mono

De Toric Mono-schijvenbemester van Evers Agro injecteert de mest direct achter de schijven in de bodem, waarna de sleeptanden de mest met grond afdekken. - Foto: Evers Agro

Machinefabrikant Evers Agro uit Almelo (Ov.) heeft een eenrijige schijvenbemester ontwikkeld om mest af te dekken op een grotere werkbreedte. De schijvenbemester Toric Mono kenmerkt zich door het lage eigengewicht en de grote werkbreedte.

De schijvenbemester Toric Mono is geschikt voor bedrijven die snel en met grote capaciteit mest willen uitrijden en inwerken. De schijven zorgen voor een verstoppingsvrije bewerking door een snijdende bewerkingen van gewasresten en groenbemester.

De mest wordt direct achter de schijven in de bodem geïnjecteerd, waarna de sleeptanden de mest met grond afdekken. Omdat de enkele rij schijven de bodem opent, zorgt dat volgens de fabrikant voor een lagere vermogensbehoefte en minder brandstofverbruik.

Tekst gaat verder onder de video

Tank, zelfrijder of sleepslang

De schijvenbemester Toric Mono heeft een laag eigengewicht. De bemester weegt bij een werkbreedte tot 9 meter minder dan 3.000 kg. Het zwaartepunt van de machine zit op net geen 50 centimeter achter het hart van de hefkogels. Hierdoor is de machine geschikt voor tanks waarvoor negatieve kogeldruk een probleem is.

Naast getrokken tanks of zelfrijders is de Toric Mono geschikt voor een sleepslangsysteem. Daarnaast kan de machine ingezet worden op klei- en zandgronden.

De schijvenbemester Toric Mono van Evers Agro in een 9 meter brede variant is verkrijgbaar vanaf € 48.000.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Evers introduceert schijvenbemester tot 12 meter werkbreedte

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vervaet Quad XL: 40 kuub mest in één keer mee

De Vervaet Quad XL is een Quad 550-mestzelfrijder gekoppeld aan een getrokken mesttank, die 40 kuub mest in één keer meeneemt.
Afbeelding artikel

Vierwielige mestzelfrijder Oxbo AT 5104 wint designprijs Red Dot Award

De Oxbo AT 5104 vierwielige mestzelfrijder is onderscheiden met de prestigieuze designprijs Red Dot Award 2023.
Afbeelding artikel

Amazone levert bedieningsterminal AmaSpread 2 voor weegstrooier

Amazone heeft bedieningsterminal AmaSpread 2 ontworpen voor weegstrooier ZA-V Profis Control.
Beheer
WP Admin