fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Slootsmid levert Major-graslandbemester met gecoat robuust frame

Machinefabrikant Slootsmid brengt een nieuwe serie graslandbemesters onder de naam Major op de markt. Deze Major-graslandbemesters beschikken over een gecoat robuust frame dat lichter is dan dat van andere series. - Foto: Mark Pasveer

De Nederlandse machinefabrikant Slootsmid heeft een nieuwe serie graslandbemesters gebouwd. Deze Major-graslandbemesters met gecoat robuust frame zijn volgend jaar leverbaar in werkbreedtes van 8,00 en 8,65 en 9,40 meter.

Slootsmid zet zijn nieuwe serie graslandbemesters onder de naam Major in de markt en presenteert een machine op vakbeurs Agritechnica. De Major-graslandbemester heeft een compleet nieuwe frame dat lichter is dan dat van andere series. Het frame kan 10 graden scharnieren en/of pendelen.

Verder is de Major voorzien van duo-elementen (22, 24 of 26). De elementen zijn zowel met een schijf als een kouter verkrijgbaar en zijn spoor- en bodemvolgend.

Drie Slootsmid mini-exactverdelers

De Major-graslandbemester is uitgerust met drie Slootsmid mini-exactverdelers. Deze zijn horizontaal uitgelijnd in het chassis en met de uitlopen naar boven geplaatst. De verdelers zijn onderling met elkaar verbonden, waardoor er volgens Slootsmid op alle uitlopen steeds een gelijkmatige drukverdeling is.

Doordat de uitlopen naar boven staan, blijft het systeem altijd gevuld met mest. Bij het openen van de hydraulische afsluiters is dus direct mest voorradig. Hierdoor kan de gebruiker nauwkeurig grasland bemesten, aldus de fabrikant.

De verbinding tussen de verdelers en de uitlopen komt tot stand door doorlopende slangen met een binnendiameter van 50 mm. Dit zorgt volgens Slootsmid voor een goede doorstroming.

Keuze uit twee schijven

De onderlinge afstand tussen de schijven bedraagt 18 cm. Afhankelijk van de bodem gebruik je een standaard dunne schijf of optioneel een schijf met schijfverdikking van Hardox-staal. Sectieafsluiting, hydraulisch instelbare bodemdruk, automatisch centrale smering en het bemesten aan de hand van taakkaarten of via Isobus is mogelijk.

Slootsmid meldt dat de Major-graslandbemester in 2024 wordt geleverd. De fabrikant heeft de prijs nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Slootsmid gaat weer mesttanks produceren

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Machinebouwer Tjalma is failliet

De Nederlandse machinefabrikant Tjalma is failliet. De merknaam Tjalma is vooral bekend van de mesttechniek. De Nederlandse machinefabrikant Tjalma, met vestigingen...
Afbeelding artikel

Optimaal toepassen van mesttechniek op Grasdag 2024

Je wilt elke kilo stikstof zoe goed mogelijk benutten. Op Grasdag 2024 daarom aandacht voor mesttechniek en de praktische kant van...
Afbeelding artikel

Loonwerker: ‘Schijvenbemester kan het best overweg met gewasresten’

Loon- en grondverzetbedrijf Van de Peppel werkt met een Toric-schijvenbemester, Ideaal voor bemesten van percelen met groenbemester of gewasresten.
Beheer
WP Admin