Terug naar nieuwsoverzicht

Slootsmid gaat weer mesttanks produceren

Slootsmid koopt de tank in en assembleert de mesttank vervolgens in de eigen fabriek. De Solid-tank is leverbaar met 12,5 kuub inhoud. - Foto's: Slootsmid

Machinebouwer Slootsmid uit Borculo (Gld.) pakt de productie van mesttanks weer op. De fabrikant komt met een 12,5 kuub mesttank op de markt.

Slootsmid introduceert de zogeheten Solid 125-mesttank die momenteel alleen met 12,5 kuub inhoud leverbaar is. Daardoor kan de fabrikant voortaan een complete combinatie leveren van mesttank en bemester. Andere groottes zitten in de pijplijn, laat Slootsmid weten.

Tekst gaat verder onder de foto

De Solid 125-mesttanks zijn medio december uit voorraad leverbaar.

De Solid 125-mesttanks zijn medio december uit voorraad leverbaar.

Banden tot 2,05 meter

Slootsmid koopt de tank in en assembleert de mesttank vervolgens in zijn eigen fabriek. De tank is voorzien van grote wielkasten, waaronder banden tot 2,05 meter hoog passen. Denk aan 1050/50 R32-banden of 900/65 R32-banden, waarbij de tank binnen de 3 meter transportbreedte blijft.

De mesttank is leverbaar met een 4.000 liter Meyer Lohne-wormpomp, een 6.000 liter Börger-lobbenpomp of een 13.500 liter vacuümpomp. Optioneel is een snijfilter of 8 inch-turbovuller en een zuigarm. Naar wens is de mesttank voorzien van een flowmeter, automatische dosering en een elektro-hydraulische of Isobus-bediening.

De Solid 125-mesttanks zijn vanaf half december uit voorraad leverbaar. Reken voor een mesttank met vacuümpomp en 800/65 R32-banden op een brutoprijs van € 47.800.

Auteur: Bob Karsten

Ben je op zoek naar een gebruikte mesttank van Slootsmid? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Smart 430-bedieningsterminal voor Duport-mesttank

Duport introduceert een nieuwe Isobus-bedieningsterminal voor zijn mesttanks met verdringerpomp: de Smart 430-bedieningsterminal.
Afbeelding artikel

Joskin bouwt snel te legen Tornado-meststrooiers

Joskin levert een nieuwe generatie Tornado-meststrooiers met gladdere zijwanden en een laadbak met een meer conische vorm.
Afbeelding artikel

Hanskamp wint zilver met BeddingCleaner op Eurotier 2022

Hanskamp uit Doetinchem (Gld.) wint de zilveren innovatie-award met zijn BeddingCleaner op vakbeurs Eurotier in Hannover (D.).
Beheer
WP Admin