Terug naar nieuwsoverzicht

Slootsmid gaat weer mesttanks produceren

Slootsmid koopt de tank in en assembleert de mesttank vervolgens in de eigen fabriek. De Solid-tank is leverbaar met 12,5 kuub inhoud. - Foto's: Slootsmid

Machinebouwer Slootsmid uit Borculo (Gld.) pakt de productie van mesttanks weer op. De fabrikant komt met een 12,5 kuub mesttank op de markt.

Slootsmid introduceert de zogeheten Solid 125-mesttank die momenteel alleen met 12,5 kuub inhoud leverbaar is. Daardoor kan de fabrikant voortaan een complete combinatie leveren van mesttank en bemester. Andere groottes zitten in de pijplijn, laat Slootsmid weten.

Tekst gaat verder onder de foto

De Solid 125-mesttanks zijn medio december uit voorraad leverbaar.

De Solid 125-mesttanks zijn medio december uit voorraad leverbaar.

Banden tot 2,05 meter

Slootsmid koopt de tank in en assembleert de mesttank vervolgens in zijn eigen fabriek. De tank is voorzien van grote wielkasten, waaronder banden tot 2,05 meter hoog passen. Denk aan 1050/50 R32-banden of 900/65 R32-banden, waarbij de tank binnen de 3 meter transportbreedte blijft.

De mesttank is leverbaar met een 4.000 liter Meyer Lohne-wormpomp, een 6.000 liter Börger-lobbenpomp of een 13.500 liter vacuümpomp. Optioneel is een snijfilter of 8 inch-turbovuller en een zuigarm. Naar wens is de mesttank voorzien van een flowmeter, automatische dosering en een elektro-hydraulische of Isobus-bediening.

De Solid 125-mesttanks zijn vanaf half december uit voorraad leverbaar. Reken voor een mesttank met vacuümpomp en 800/65 R32-banden op een brutoprijs van € 47.800.

Auteur: Bob Karsten

Ben je op zoek naar een gebruikte mesttank van Slootsmid? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

LMB Geertsema opnieuw importeur van Claydon-machines

LMB Geertsema uit het Groningse Munnekezijl wordt weer importeur van Claydon-machines in Nederland. In 2013 was Geertsema ook al importeur van...
Afbeelding artikel

Video | Noord-Ierse mesttank Redrock 2500 op Nederlandse akker

Met kleine aanpassingen is de Ierse Redrock-mesttank geschikt voor de Nederlandse markt. Een video-impressie.
Afbeelding artikel

Vervaet Quad XL: 40 kuub mest in één keer mee

De Vervaet Quad XL is een Quad 550-mestzelfrijder gekoppeld aan een getrokken mesttank, die 40 kuub mest in één keer meeneemt.
Beheer
WP Admin