Terug naar nieuwsoverzicht

Slootsmid introduceert nieuwe serie precisiebemesters

Slootsmid Mesttechniek levert zijn serie precisiebemesters ook in combinatie met een eigen fronttank van 2.000 liter of een getrokken tank. - Foto's: Slootsmid Mesttechniek

Slootsmid Mesttechniek in Borculo (Gld.) produceert een nieuwe lijn precisiebemesters. De bemesters zijn geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers als mineralenconcentraat, ammoniumsulfaat en spuiwater.

De nieuwe SGWM-serie bemesters van Slootsmid Mesttechniek kunnen 150 tot 8.000 liter per hectare doseren bij maar liefst 12 km/u aldus de fabrikant. De bemesters zijn leverbaar in een werkbreedtes van 7,5 tot 13,5 meter en optioneel uitgerust met sectie afsluiting, automatische smering en trekhaak.

Slootsmid levert de machines ook in combinatie met een eigen fronttank van 2.000 liter of een getrokken tank. Een standaard Slootsmid SGWM 755 is leverbaar vanaf € 44.375.

Vraag vanuit de markt

De toenemende vraag naar een machine die zowel mineralenconcentraat als lage giften drijfmest kan verwerken, deed de Gelderse fabrikant besluiten de bemester te ontwikkelen. De machines zijn leverbaar in werkbreedtes van 7,5 tot 12 meter en levert giften van 4.000 tot 30.000 liter per hectare. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van Slootsmid Exact-miniverdelers.

Tekst gaat verder onder de foto

De nieuwe bemester zijn geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers en lage giften drijfmest.

De nieuwe bemester is geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers en lage giften drijfmest.

Al vijf jaar in ontwikkeling

Slootsmid is vijf jaar geleden gestart met de ontwikkeling van precisiebemesters om het kunstmestgebruik te reduceren. De machines zijn in verschillende prototypen en op verschillende bodemsoorten intensief in de praktijk getest. Tijdens deze onderzoeken heeft Slootsmid nauw samengewerkt met onderzoeksinstanties en regionale initiatieven op het gebied van alternatieve bemestingsmethoden en aanwendtechnieken.

Auteur: Robin Looman

Ben je op zoek naar tweedehands Slootsmid-bemesters? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hanskamp wint zilver met BeddingCleaner op Eurotier 2022

Hanskamp uit Doetinchem (Gld.) wint de zilveren innovatie-award met zijn BeddingCleaner op vakbeurs Eurotier in Hannover (D.).
Afbeelding artikel

Slootsmid krijgt nieuwe eigenaren

Slootsmid uit Laren (Gld.) krijgt nieuwe eigenaren. De broers Berjan en André Ebbekink nemen de aandelen van Slootsmid B.V. over en...
Afbeelding artikel

Nieuwe emissiearme Slootsmid-bemester in gebruik

Bij proefboerderij De Marke is een nieuwe emissiearme proefveldbemester voor vloeibare meststoffen van Slootsmid in gebruik genomen. De bemester is ontworpen...
Beheer
WP Admin