fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Slootsmid introduceert nieuwe serie precisiebemesters

Slootsmid Mesttechniek levert zijn serie precisiebemesters ook in combinatie met een eigen fronttank van 2.000 liter of een getrokken tank. - Foto's: Slootsmid Mesttechniek

Slootsmid Mesttechniek in Borculo (Gld.) produceert een nieuwe lijn precisiebemesters. De bemesters zijn geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers als mineralenconcentraat, ammoniumsulfaat en spuiwater.

De nieuwe SGWM-serie bemesters van Slootsmid Mesttechniek kunnen 150 tot 8.000 liter per hectare doseren bij maar liefst 12 km/u aldus de fabrikant. De bemesters zijn leverbaar in een werkbreedtes van 7,5 tot 13,5 meter en optioneel uitgerust met sectie afsluiting, automatische smering en trekhaak.

Slootsmid levert de machines ook in combinatie met een eigen fronttank van 2.000 liter of een getrokken tank. Een standaard Slootsmid SGWM 755 is leverbaar vanaf € 44.375.

Vraag vanuit de markt

De toenemende vraag naar een machine die zowel mineralenconcentraat als lage giften drijfmest kan verwerken, deed de Gelderse fabrikant besluiten de bemester te ontwikkelen. De machines zijn leverbaar in werkbreedtes van 7,5 tot 12 meter en levert giften van 4.000 tot 30.000 liter per hectare. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van Slootsmid Exact-miniverdelers.

Tekst gaat verder onder de foto

De nieuwe bemester zijn geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers en lage giften drijfmest.

De nieuwe bemester is geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers en lage giften drijfmest.

Al vijf jaar in ontwikkeling

Slootsmid is vijf jaar geleden gestart met de ontwikkeling van precisiebemesters om het kunstmestgebruik te reduceren. De machines zijn in verschillende prototypen en op verschillende bodemsoorten intensief in de praktijk getest. Tijdens deze onderzoeken heeft Slootsmid nauw samengewerkt met onderzoeksinstanties en regionale initiatieven op het gebied van alternatieve bemestingsmethoden en aanwendtechnieken.

Auteur: Robin Looman

Ben je op zoek naar tweedehands Slootsmid-bemesters? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Optimaal toepassen van mesttechniek op Grasdag 2024

Je wilt elke kilo stikstof zoe goed mogelijk benutten. Op Grasdag 2024 daarom aandacht voor mesttechniek en de praktische kant van...
Afbeelding artikel

Loonwerker: ‘Schijvenbemester kan het best overweg met gewasresten’

Loon- en grondverzetbedrijf Van de Peppel werkt met een Toric-schijvenbemester, Ideaal voor bemesten van percelen met groenbemester of gewasresten.
Afbeelding artikel

Onderhoud van de mestpomp? Zo gaat dat in de praktijk

Mest in de tussenkamer, een mestpomp die niet wil pompen. Wat kun je voorkomen en welke onderdelen van de mestpomp vervang...
Beheer
WP Admin