fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe emissiearme Slootsmid-bemester in gebruik

Foto: Stichting Biomassa

Bij proefboerderij De Marke is een nieuwe emissiearme proefveldbemester voor vloeibare meststoffen van Slootsmid in gebruik genomen.

De bemester is ontworpen voor het bemesten van proefvlakken grasland en kan gps-gestuurd een grote variëteit aan giften van zeer laag tot zeer hoog nauwkeurig doseren. Daarnaast zijn de werkbalk en doseringstechniek aan de trekker gemonteerd. Het gewicht van de machine blijft daardoor laag, waarmee bodemverdichting en de invloed van rijsporen beperkt moeten blijven.

Groene Weide Meststof

De bemester zal dit jaar vooral gebruikt worden voor onderzoek van Wageningen UR naar de werking van Groene Weide Meststof (GWM). Dit is een duurzame vloeibare meststof gebaseerd op herwonnen mineralen uit varkensmest. GWM wordt door Groot Zevert Vergisting uit Beltrum (Gld.) geproduceerd. De onderzoekers van Wageningen UR hebben voor deze studie een groot aantal proefvakken van 3×10 meter aangelegd op een grasland perceel van De Marke. In de test wordt de werking van GWM onder veldomstandigheden vergeleken met een aantal andere meststoffen.

Regio Deal Kringloop Landbouw Achterhoek

De ontwikkeling van de bemester is onderdeel van de Regio Deal Kringloop Landbouw Achterhoek en wordt financieel ondersteunt door de Regio Achterhoek en de provincie Gelderland.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

10 tips om strak(s) te bemesten

Weer aan de slag op het land met drijfmest. TREKKER geeft tips om net werk te leveren het komende seizoen.
Afbeelding artikel

Slootsmid gaat weer mesttanks produceren

Machinebouwer Slootsmid pakt de productie van mesttanks weer op en komt met een 12,5 kuub mesttank op de markt.
Afbeelding artikel

Slootsmid introduceert nieuwe serie precisiebemesters

Slootsmid produceert een nieuwe lijn precisiebemesters, geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers. - Foto's Slootsmid
Beheer
WP Admin