Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe emissiearme Slootsmid-bemester in gebruik

Foto: Stichting Biomassa

Bij proefboerderij De Marke is een nieuwe emissiearme proefveldbemester voor vloeibare meststoffen van Slootsmid in gebruik genomen.

De bemester is ontworpen voor het bemesten van proefvlakken grasland en kan gps-gestuurd een grote variëteit aan giften van zeer laag tot zeer hoog nauwkeurig doseren. Daarnaast zijn de werkbalk en doseringstechniek aan de trekker gemonteerd. Het gewicht van de machine blijft daardoor laag, waarmee bodemverdichting en de invloed van rijsporen beperkt moeten blijven.

Groene Weide Meststof

De bemester zal dit jaar vooral gebruikt worden voor onderzoek van Wageningen UR naar de werking van Groene Weide Meststof (GWM). Dit is een duurzame vloeibare meststof gebaseerd op herwonnen mineralen uit varkensmest. GWM wordt door Groot Zevert Vergisting uit Beltrum (Gld.) geproduceerd. De onderzoekers van Wageningen UR hebben voor deze studie een groot aantal proefvakken van 3×10 meter aangelegd op een grasland perceel van De Marke. In de test wordt de werking van GWM onder veldomstandigheden vergeleken met een aantal andere meststoffen.

Regio Deal Kringloop Landbouw Achterhoek

De ontwikkeling van de bemester is onderdeel van de Regio Deal Kringloop Landbouw Achterhoek en wordt financieel ondersteunt door de Regio Achterhoek en de provincie Gelderland.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Slootsmid krijgt nieuwe eigenaren

Slootsmid uit Laren (Gld.) krijgt nieuwe eigenaren. De broers Berjan en André Ebbekink nemen de aandelen van Slootsmid B.V. over en...
Afbeelding artikel

Prototype gespot: Claas werkt aan nieuwe Xerion

Machinefabrikant Claas werkt vermoedelijk aan een nieuwe Xerion-trekkerserie. Dat blijkt uit foto’s die circuleren op het internet waarop een prototype te...
Afbeelding artikel

Lemken en Krone tonen autonoom voertuig

Een werktuig die autonoom en 24 uur per dag kan werken. Dat is het doel van het project Combined Power wat...
Beheer
WP Admin