fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agco zet in op precisielandbouw met overname FarmFacts

Agco neemt het Duitse dataplatform FarmFacts over. De oplossingen van FarmFacts omvatten functies als datacommunicatie, precisiespuiten en integratie met alle terminals voor landbouwapparatuur, ongeacht de merken trekkers en werktuigen waarmee boeren wereldwijd werken. -Foto: Next Farming

Agco, het moederbedrijf van onder andere trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, wil snel zijn positie op het terrein van precisielandbouw en autonomie versterken. Na de aangekondigde samenwerking met Trimble vorige maand, zet Agco hiervoor nieuwe stappen met de overname van het Duitse dataplatform FarmFacts en de introductie van Agco Ventures.

In een strategische zet om zijn positie in ‘smart farming’ – oftewel precisielandbouw – te versterken, neemt Agco dataplatform FarmFacts in Pfarrkirchen (D.) over. FarmFacts is leverancier van Farm Management Information Software (FMIS) en geniet bekendheid vanwege haar FMIS-oplossingen. Dit zijn digitale tools voor boeren, zoals het uitzetten van AB-lijnen en het maken van taakkaarten.

Met deze overname wil Agco zijn aanwezigheid in Duitsland en vooral in Europa versterken met een uitgebreid scala aan oplossingen voor precisielandbouw. FarmFacts levert onder meer de applicatie NEXT Farming AG Office en het dataplatform NEXT Farming Live. De oplossingen van FarmFacts omvatten functies als datacommunicatie, precisiespuiten en integratie met alle terminals voor landbouwapparatuur, ongeacht de merken trekkers en werktuigen waarmee boeren wereldwijd werken.

Agco Ventures zoekt samenwerking met start-ups

Om snel meer nieuwe innovatieve technologie in huis te kunnen halen, zoals autonome systemen, robots en oplossingen voor precisieboeren, is Agco Ventures opgericht. Met deze vorm van financiering zoekt Agco actief naar samenwerkingen met start-ups, durfkapitaalfondsen, private investeerders en onderzoeksinstituten om nieuwe technologie in huis te halen. Op zich een goed gekozen moment nu veel start-ups kampen met gebrek aan financiering, waardoor ze voor een geschikte prijs zijn over te nemen.

Agco wil hiermee kennis in huis halen om tegen 2030 volledig autonome systemen en werktuigen te kunnen aanbieden voor de hele gewascyclus, van zaaien tot oogsten. Eenzelfde ambitie heeft onder andere concurrent John Deere.

Auteur: Geert Hekkert

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin