fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agco zet in op precisielandbouw met overname FarmFacts

Agco neemt het Duitse dataplatform FarmFacts over. De oplossingen van FarmFacts omvatten functies als datacommunicatie, precisiespuiten en integratie met alle terminals voor landbouwapparatuur, ongeacht de merken trekkers en werktuigen waarmee boeren wereldwijd werken. -Foto: Next Farming

Agco, het moederbedrijf van onder andere trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, wil snel zijn positie op het terrein van precisielandbouw en autonomie versterken. Na de aangekondigde samenwerking met Trimble vorige maand, zet Agco hiervoor nieuwe stappen met de overname van het Duitse dataplatform FarmFacts en de introductie van Agco Ventures.

In een strategische zet om zijn positie in ‘smart farming’ – oftewel precisielandbouw – te versterken, neemt Agco dataplatform FarmFacts in Pfarrkirchen (D.) over. FarmFacts is leverancier van Farm Management Information Software (FMIS) en geniet bekendheid vanwege haar FMIS-oplossingen. Dit zijn digitale tools voor boeren, zoals het uitzetten van AB-lijnen en het maken van taakkaarten.

Met deze overname wil Agco zijn aanwezigheid in Duitsland en vooral in Europa versterken met een uitgebreid scala aan oplossingen voor precisielandbouw. FarmFacts levert onder meer de applicatie NEXT Farming AG Office en het dataplatform NEXT Farming Live. De oplossingen van FarmFacts omvatten functies als datacommunicatie, precisiespuiten en integratie met alle terminals voor landbouwapparatuur, ongeacht de merken trekkers en werktuigen waarmee boeren wereldwijd werken.

Agco Ventures zoekt samenwerking met start-ups

Om snel meer nieuwe innovatieve technologie in huis te kunnen halen, zoals autonome systemen, robots en oplossingen voor precisieboeren, is Agco Ventures opgericht. Met deze vorm van financiering zoekt Agco actief naar samenwerkingen met start-ups, durfkapitaalfondsen, private investeerders en onderzoeksinstituten om nieuwe technologie in huis te halen. Op zich een goed gekozen moment nu veel start-ups kampen met gebrek aan financiering, waardoor ze voor een geschikte prijs zijn over te nemen.

Agco wil hiermee kennis in huis halen om tegen 2030 volledig autonome systemen en werktuigen te kunnen aanbieden voor de hele gewascyclus, van zaaien tot oogsten. Eenzelfde ambitie heeft onder andere concurrent John Deere.

Auteur: Geert Hekkert

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Homburg wordt eigenaar van Zweedse Ekobot

Importeur en machinebouwer Homburg uit Stiens (Fr.) heeft het Zweedse Ekobot overgenomen.
Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Beheer
WP Admin