fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trimble en Agco werken samen aan precisielandbouw in joint venture

Softwarefabrikant Trimble gaat een joint venture aan met trekkerconcern Agco. Doel is boeren beter te kunnen bedienen in de precisielandbouwmarkt, ongeacht welke merken machines en werktuigen ze gebruiken. - Foto: SOPA Images/ANP

Softwarefabrikant Trimble gaat een joint venture aan met Agco, eigenaar van trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Doel is boeren en dealers beter te kunnen bedienen in de precisielandbouwmarkt, met fabrieksinbouw en aftermarket-toepassingen voor verschillende merken landbouwmachines.

De deal van Trimble en Agco heeft een totale waarde van ongeveer $ 3 miljard. Trimble brengt zijn precisielandbouwactiviteiten in, met uitzondering van bepaalde technologieën. Agco levert met JCA Technologies autonome software voor landbouwmachines.

Trimble ontvangt 2 miljard dollar en neemt een belang van 15% in de joint venture. Bovendien gaan beide bedrijven commerciële overeenkomsten aan. Trimble voorziet de joint venture van belangrijke softwaretechnologieën. Daarnaast fungeert de joint venture voor de softwarefabrikant als een distributiepartner in de landbouwmarkt.

Portfolio landbouwtechnologieën

De joint venture brengt twee bedrijven samen die boeren wereldwijd voorzien van geavanceerde technologieën die hen helpen bij het vergroten van productiviteit, efficiëntie en duurzaamheid. Volgens Trimble en Agco betekent dit voor boeren een ‘naadloze samenwerking en verbinding’, ongeacht waar op de wereld ze zich bevinden en welke merken machines en werktuigen ze gebruiken. Dealers kunnen boeren beter helpen met een breed scala aan geavanceerde technologieën.

“Boeren zoeken tegenwoordig naar oplossingen om zowel hun trekkers als werktuigen op een efficiënte en duurzame manier in te zetten tijdens het zaaien en oogsten”, zegt Rob Painter, CEO van Trimble. Hij vervolgt: “We geloven dat de samenwerking met Agco ons helpt om boeren en dealers beter van dienst te zijn. We kijken uit naar deze nieuwe fase om precisielandbouw zowel in de fabriek als in de aftermarket te brengen.”

Auteur: Ed Asscheman

Lees ook: Isobus en taakkaarten: tips en tricks om storingen te verhelpen

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Cumela en MKB Infra willen in 2025 fuseren

Branchevereniging Cumela en belangenbehartiger MKB Infra hebben de intentie uitgesproken om per 1 januari 2025 te fuseren.
Afbeelding artikel

Record Trailers importeert Agroland-mestcontainers

Record Trailers uit het Belgische Maldegem gaat mestcontainers van de Poolse fabrikant Agroland importeren in België.
Afbeelding artikel

Ron Smit (Homburg): ‘Rabe-machines vullen ons programma mooi aan’

Ron Smit, productspecialist bij Homburg Holland, legt uit waarom Homburg nu ook ploegen en rotorkopeggen van Rabe gaat importeren.
Beheer
WP Admin