Terug naar nieuwsoverzicht

Trimble lanceert nieuwe generatie displays voor precisielandbouw

Trimble's nieuwe GFX-1060 is een 10-inch (25,6 centimeter) display. De display stuurt verschillende Isobus-werktuigen aan, ongeacht de fabrikant. - Foto's Trimble

Softwarefabrikant Trimble introduceert een nieuwe generatie displays voor toepassingen in precisielandbouw: de Trimble GFX-1060 en GFX-1260.

De GFX-1060 is een 10 inch (25,6 centimeter) display. Het nieuwe vlaggenschip, de GFX-1260, is een 12 inch (30,5 centimeter) display. De displays werken met een Android-besturingssysteem en zijn Isobus-compatibel.

Beide schermen zijn te combineren met de geleidingscontrollers Trimble NAV-500 en NAV-900 Global Navigation Satellite System (GNSS). In combinatie met de NAV-900 kunnen gebruikers het eerste jaar gratis gebruikmaken van Trimble’s CenterPoint RTX. Volgens Trimble levert CenterPoint RTX tot 2,5 centimeter nauwkeurigheid en vermijd je hiermee overlap en brandstof.

Tekst gaat verder onder de foto

Het nieuwe vlaggenschip van Trimble is de GFX-1260, een 12-inch (30,5 centimeter) display.

Het nieuwe vlaggenschip van Trimble is de GFX-1260, een 12-inch (30,5 centimeter) display.

Display compatibel met verschillende machines

De display of terminal stuurt verschillende Isobus-werktuigen aan, ongeacht de fabrikant. Ze standaardiseren de besturingsinstellingen, verminderen stilstand en minimaliseren installatie- en interface-uitdagingen. Zo wordt gegevensuitwisseling en het besturen van machines eenvoudiger, aldus Trimble.

Gebruikers kunnen deze displays eenvoudig instellen en configureren met de Precision-IQ-veldsoftware van Trimble. De combinatie van functies maakt het gemakkelijker om complexe workflows te beheren tijdens de werkzaamheden. Bovendien kun je snel en gemakkelijk gegevens delen op je bedrijf.

Precision-IQ-veldsoftware

De Trimble GFX-1060 en GFX-1260 schermen voor precisielandbouw werken met de Precision-IQ-veldsoftware. Volgens de fabrikant biedt dat de volgende voordelen:

  • Flexibele verbinding op je bedrijf via geïntegreerde draadloze opties als Bluetooth en Wifi.
  • Naadloze communicatie tussen trekker en werktuig via Isobus, Field-IQ-systeem en Trimble Universal Variable Rate (TUVR).
  • Mogelijkheid tot aansluiting op GNSS-correctiediensten, waaronder Trimble RTX-technologie, CenterPoint RTK en CenterPoint VRS via de NAV-900 controller.
  • Compatibiliteit met alle Trimble-geleidingssystemen en CAN-bus-ondersteuning.
  • Ondersteuning van je gegevensbeheer via Trimble Ag Software.
  • Gegevens delen op je bedrijf met de optionele AutoSync-functie, Daardoor kunnen medewerkers op afstand werkorders versturen en ervoor zorgen dat voertuigen, werktuigen en veldwerk correct op elkaar zijn afgestemd.

Aanschaf GFX-1060 en GFX-1260

Trimble-displays GFX-1060 en GFX-1260 zijn te bestellen bij Trimble-dealers en Vantage Agrometius. Trimble NAV-500 en NAV-900 geleidingscontrollers en CenterPoint correctieservice zijn beschikbaar.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zo zet dealer gps-software startklaar voor klant

De Duitse dealerorganisatie LVD Krone helpt zijn klanten op weg met gps en taakkaarten door de hard- en software startklaar in...
Afbeelding artikel

Automatisch sturen met Fieldbee Powersteer voor € 4.200

Fieldbee introduceert elektrisch stuursysteem: Powersteer. TREKKER neemt de voordelig geprijsde Fieldbee Powersteer onder de loep.
Afbeelding artikel

Sveaverken verkoopt F100-stuursysteem via webshop

Via zijn webshop verkoopt de Zweedse leverancier Sveaverken twee versies van zijn F100-stuursysteem.
Beheer
WP Admin