fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Tobroco breidt G2700-serie uit met elektrisch aangedreven wielladers

Machinefabrikant Tobroco breidt zijn aanbod elektrisch aangedreven Giant-wielladers uit. - Foto: Tobroco

Machinefabrikant Tobroco uit Oisterwijk (N.-Br.) gaat de elektrisch aangedreven wielladers in zijn G 2700-serie uitbreiden. Tobroco is bekend vanwege zijn wielladers en verreikers.

Met de uitbreiding van de G 2700-wiellader in de zogenoemde E-reeks zet Tobroco-Giant de volgende stap om van elk model een elektrische versie aan te bieden. Klanten kunnen dan kiezen voor een elektrisch aangedreven machine. Speciaal voor het uitvoeren van werkzaamheden met hydraulische werktuigen die veel olie gebruiken is het mogelijk om de G2700 E met een oliekoeler uit te rusten.

Eigengewicht van 2.600 kg

De elektrisch aangedreven modellen Tobroco-Giant G2700 E en G2700 E X-TRA hebben een eigen gewicht van bijna 2.600 kg en een trekkracht van 12.500 N. Ze kunnen zwaardere werkzaamheden uitvoeren dan de kleinere modellen.

De G2700E en de G2700E X-TRA worden aangedreven door een krachtige 7 kW elektrisch aangedreven motor. Deze levert 40 l/min olie met een druk van 170 bar voor de aanbouwdelen. De machines hebben hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive besturing en 6 tons planetaire assen met limited slip op de vooras.

Hefthoogte van 2.96 meter

De machines zijn optioneel uit te rusten met diverse contragewichten (maximaal 200 kg) onder de machine. Dit verhoogt de kiplast nog verder. De G2700E’s hebben een hefhoogte van 2,96 meter, de G2700 E X-tra’s heffen 2,50 meter.

Binnen 5 uur opladen

De elektrische wielladers zijn voorzien van een 48 V LFP-batterij. Deze wordt via de hoofdlader binnen 5 uur volledig opgeladen. De lithium-ijzerfosfaat batterij heeft volgens de fabrikant een lange levensduur, geen onderhoud nodig, werkt veilig en heeft een verbeterde ontlading en laadefficiëntie.

Tekst gaat verder onder de foto

Via een laadpaal kun je de batterij in 5 uur tijd opladen. - Foto: Tobroco

Via een laadpaal kun je de batterij in 5 uur tijd opladen. – Foto: Tobroco

Opladen via een laadpaal

Net als bij een elektrische auto kun je de kniklader opladen aan een laadpaal. Wanneer je snel wilt (bij)laden, is het mogelijk om een externe snellader met 48V/150A of 48V/300A te gebruiken. Dit kan zinvol zijn als de machine de hele dag wordt gebruikt voor zware taken zonder veel onderbrekingen.

Drie snelheden

Tijdens het werken kun je uit drie snelheden kiezen. De accu wordt automatisch bijgeladen als je de rem gebruikt of als de machine uitrolt. De hill-holdfunctie voorkomt volgens Tobroco dat de machine terugrolt wanneer deze op een helling wordt gestart. De wielladers bieden comfortabele cabines en hebben compacte afmetingen. Door hun beperkte gewicht kun je ze met een aanhanger vervoeren.

Al bijna 1.000 elektrische knikladers gebouwd

Tobroco heeft sinds begin 2020 al bijna 1.000 knikladers met een elektrische aandrijving gebouwd. Daarbij past de fabrikant de nieuwste technologieën op het gebied van lithium-ion-accu’s en batterijmanagementsystemen toe.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Blog | ‘Elektrificatietrend bij verreikers en shovels? Vergeet diesel niet’

Hoe zit het met elektrische varianten van shovels en verreikers? Moeten we ons hier op focussen en de dieselvarianten maar vergeten?
Afbeelding artikel

Bobcat maakt L75 en L85 wielladers luxer, sneller en sterker

Machinefabrikant Bobcat kondigt een aantal nieuwe opties voor de L75 en L85 wielladers aan. Zo zullen deze compacte wielladers worden uitgerust...
Beheer
WP Admin