Terug naar nieuwsoverzicht

Kamps de Wild wint Bronzen Sikkel op vakbeurs ATH

Dick Melessen, directeur van Kamps de Wild (rechts), heeft de innovatieprijs Bronzen Sikkel in ontvangst genomen voor de Nucrop-techniek; loofdoden zonder gebruik van chemie, maar met geleidende vloeistof en stroom.- Foto's: Mark Pasveer

Kamps de Wild wint met het elektronische Nucrop-loofdodingssysteem de grootste innovatieprijs op vakbeurs AgroTechniek Holland: de Bronzen Sikkel.

De innovatieprijs Bronzen Sikkel 2022 is toegekend aan de Nucrop-techniek van Kamps de Wild​. Volgens de onafhankelijke jury is dit een duurzame manier van loofdoding. Het loof wordt gedood met een geleidende vloeistof en elektrische stroom, waardoor loofdoding geheel zonder chemie mogelijk is. Een waardevolle innovatie voor de sector.

Hans Quint, voorzitter van de sectie landbouwtechniek binnen de Fedecom, heeft de innovatieprijs uitgereikt op de eerste dag van AgroTechniek Holland (ATH) in Biddinghuizen (Fl.).

Tekst gaat verder onder de video

Tweede prijs voor Agrifac, derde voor Kverneland

De jury kende een tweede prijs toe aan Agrifac Machinery voor AtmosAdaptivePlus. Dit is een systeem met een geïntegreerd weerstation, waarmee de veldspuit zich elke paar seconden automatisch aanpast aan de lokale omstandigheden (temperatuur, luchtvochtigheid, windkracht en -richting).

De derde prijs was voor het Pudama-systeem van Kverneland, clusterbemesting van kunstmest direct bij het maiszaadje. Dit leidt tot een forse besparing van kunstmest zonder verlies van maisopbrengst”, aldus de vakjury.

De vakjury bestaat uit Gertjan Zevenbergen van Landbouwmechanisatie, Toon van der Stok van Grondig, Bas van Hattum van de redactie TREKKER en Boerderij, Hessel Doornbos van Trekkerweb.nl en Job Hiddink van Nieuwe Oogst.

Auteur: Bas van Hattum

De prijswinnaars van de Bronzen Sikkel zijn bekend. De innovatieprijs is woensdag 14 september uitgereikt op vakbeurs ATH in Biddinghuizen (Fl.).

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Foto | Trekkers kijken op landbouwbeurs Nampo in Zuid-Afrika

De landbouwbeurs Nampo in Zuid-Afrika is iets anders dan we hier in Europa gewend zijn. TREKKER neemt een kijkje.
Afbeelding artikel

John Deere niet aanwezig op SIMA-beurs 2024

Machinefabrikant John Deere is niet aanwezig op de Sima 2024 in Parijs.
Afbeelding artikel

Buitenbeurs TKD terug bij Nobelhorst Almere

De Technische Kontakt Dagen (TKD) vinden in 2023 weer plaats bij Nobelhorst Almere. Dit jaar werd de TKD afgelast.
Beheer
WP Admin