fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Blog | ‘Op naar de finale van De Beste Trekkerchauffeur van Nederland’

TREKKER-redacteur Bob Karsten (links) samen met een van de kandidaten tijdens de voorrondes van De Beste Trekkerchauffeur van Nederland. - Foto: Michel Velderman

Al achttien jaar werk ik, Bas van Hattum, bij Misset en niet eerder hebben we twee van zulke mooie, geslaagde evenementen voor ‘ons publiek’ mogen uitvoeren. Ik heb het over Grasdag 2022 op 16 juni en de voorrondes van onze zoektocht naar De Beste Trekkerchauffeur van Nederland.

De opzet en lange voorbereiding van beide events kostten de nodige inspanningen. We hebben echter laten zien dat we er als mediabedrijf, redactie, collega’s en medewerkers klaar voor zijn.

Neem nu De Beste Trekkerchauffeur. De uitwerking lijkt zo eenvoudig, maar voordat de twaalf interessante en uitdagende opdrachten – zes nu, en zes in de finale – vorm kregen, was behoorlijk wat overleg en getest nodig.

Schoonheidsfoutjes en schouderklopjes

Verliep alles vlekkeloos? Nee hoor. Bij de zaaimachineproef liet het digitale controlesysteem ons in de steek en op de vrijdag 24 juni bleek – nadat we een foutje ontdekten in de puntentelling – dat één finalist alsnog recht had op een plek in de top drie. Kwestie van overleggen met alle betrokkenen, een keuze maken en weer door. Vandaar dat we geen zes, maar acht finalisten hebben in september op AgroTechniek Holland. Ik heb er nu al zin in.

De Grasdag was op donderdag 16 juni. Ook hier hebben de vele voorbereidingen hun effect gehad. We mochten bijna 2.000 bezoekers verwelkomen en ontvingen niet eerder zoveel complimenten van deelnemers, bezoekers en medewerkers.

Ik deel niet snel schouderklopjes uit op deze plaats, maar ik ben megatrots op alle collega’s die beide top (mechanisatie)evenementen mogelijk hebben gemaakt. Op naar een volgende editie van de Grasdag in 2023.

Maar eerst: op naar de finale van De Beste Trekkerchauffeur op vrijdag 16 september, tijdens AgroTechniek Holland in Biddinghuizen.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hollandse primeurs tijdens Grasdag 2024 op 20 juni

Tijdens de Grasdag op donderdag 20 juni zijn er maar liefst 39 machinedemonstraties te zien, waarvan 10 primeurs. Daarnaast vinden bezoekers...
Afbeelding artikel

Wiptest met een trekker | Voorronde Beste Trekkerchauffeur

Welke kandidaat uit de voorronde van Beste Trekkerchauffeur 2022 rijdt het snelst een kuubskist mét bal over een wip?
Afbeelding artikel

Schamelwagen challenge | Voorronde Beste Trekkerchauffeur 2022

Welke kandidaat uit de voorronde van Beste Trekkerchauffeur 2022 legt het parcours met de schamelwagen het beste af en gaat door...
Beheer
WP Admin