fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Luxere cabine op nieuwe Massey Ferguson-verreikers

De nieuwe Massey Ferguson-verreikers hebben een nieuwe design wat gelijkenissen toont met de eerder geïntroduceerde 8S en 5S-tekkerserie. Foto's: Massey Ferguson

Massey Ferguson komt met nieuwe verreikers op de markt. Deze voldoen nu aan de Fase 5-emissienorm en zijn voorzien van een nieuwe cabine.

Machinefabrikant Massey Ferguson introduceert nieuwe verreikers. De zogenoemde TH-serie voldoet voortaan aan de Fase 5-emissienorm en heeft nu een vernieuwde, luxere cabine. Ook het design is aangepast en heeft nu overeenkomsten met het retro-design van de recent nieuwe 8S- en 5S-trekkerseries. Massey Ferguson laat verreikers bouwen door Bobcat in Frankrijk. Bobcat verkoopt de verreikers ook onder eigen merknaam en introduceerde recentlijk ook nieuwe modellen. Wat betreft specificaties zijn de beide verreikers hetzelfde. Het verschil is dat de Massey Ferguson-variant voorzien is van MF-elementen.

Lees verder onder de foto

De verreikers hebben voortaan dezelfde omkeershuttle onder het stuur als in de trekkers. Hiermee wissel je van rijrichting, kies je neutraal of schakel je een hydrostatisch bereik.

De verreikers hebben voortaan dezelfde omkeershuttle onder het stuur als in de trekkers. Hiermee wissel je van rijrichting, kies je neutraal of schakel je een hydrostatisch bereik.

Omkeershuttle uit trekker

Nieuw, is bijvoorbeeld dat de Massey Ferguson-verreikers standaard de omkeershuttle onder het stuur krijgt, die al jarenlang in de MF-trekkers is te vinden. Hiermee kun je naast een rijrichting kiezen, ook neutraal kiezen of een hydrostatisch bereik op- of afschakelen. Je kunt ook van rijrichting wisselen met de joystick. Met de zogenoemde functie ‘Dynamic Drive’, kun je de agressiviteit van de shuttle en het rijpedaal instellen.

Lees verder onder de foto

Een lucht geveerde stoel is nu standaard. Optioneel wordt de joystick óp de armleuning gebouwd.

Een lucht geveerde stoel is nu standaard. Optioneel wordt de joystick óp de armleuning gebouwd.

Stiller en luxer

In de cabine is verder een nieuwe stoel te vinden. Die is voortaan standaard lucht geveerd, en optioneel is deze ook verwarmd. Er is nu een handgas te vinden, en de vernieuwde joystick wordt optioneel óp de armleuning gebouwd. De verreiker wordt optioneel geleverd met een 5 inch groot kleurendisplay wat het beeld van een achteruitrijdcamera toont, machinegegevens laat zien en waar je instellingen kunt doen. Optioneel is een groter, 7 inch-scherm waar nog extra functies bij komen zoals een bleutoothconnectie met een telefoon. Volgens Massey Ferguson is de nieuwe cabine tijdens transport 1,5 dB(A) stiller dan z’n voorganger, en bij het laden zou het verschil 2 tot 3 dB(A) zijn. Optioneel is er een geïntegreerde koelbox, elektrische verstelbare rechterspiegel en een ruitenwisser aan de zijkant.

Er is automatiek voor giekvering, de parkeerrem, hefhoogte instellingen, voor een derde functie en een leegschudfunctie.

Lees verder onder de foto

De verreikers worden gebouwd door Bobcat. Bobcat verkoopt de verreikers zelf ook onder eigen merknaam, die zijn wat betreft specificaties hetzelfde.

De verreikers worden gebouwd door Bobcat. Bobcat verkoopt de verreikers zelf ook onder eigen merknaam, die zijn wat betreft specificaties hetzelfde.

Nieuwe rijmodus

Ondanks dat de verreikers nu voldoen aan de Fase 5 emissienorm, is de motorkap aan de rechterkant wat lager dan bij de vorige serie. Alle machines uit de serie zijn voorzien van en 3.4 liter grote viercilindermotor. De hydrostatische aandrijving heeft nu een extra rijmodus, waarmee je de transportsnelheid van de verreiker kunt aanpassen. Dit is bedoeld om in verschillende omstandigheden (bijv. ruwe ondergrond) een bijpassende snelheid te kiezen. Ook is er nu een semi-hondengang-rijmodus. Bij deze stuurmodus kun je de achteras gestuurd vastzetten, en sturen met de vooras. Dit kan handig zijn bij het werken in een sleufsilo; de achterkant zal dan niet de silowand raken.

Meer motorvermogen

De nieuwe TH-serie verreikers bestaat uit zes modellen. Hefhoogtes en -vermogens zijn niet veranderd ten opzichte van de vorige serie, maar de verreikers hebben nu tot 135 pk motorvermogen. Het kleinste model, de TH 6030, is 2,1 meter breed en evenzo hoog. Deze semi-compact tilt 6 meter hoog, heeft 3 ton hefvermogen, 100 pk motorvermogen en een hydrauliekpomp met 100 l/min-pompopbrengst. Het grootste model, de TH 8043 heeft 135 pk, tilt tot 7,5 meter hoogte en tilt maximaal 4,3 ton en de hydrauliekpomp heeft een capaciteit van 190 l/min.

Drie luxeniveaus

Massey Ferguson-importeur Mechan Groep uit Achterveld (Ut.) verwacht de eerste nieuwe verreikers eind dit jaar te kunnen leveren. De verreikers zijn, net als de trekkerseries, leverbaar in drie uitrustingsniveau’s: Essential (sober), Efficient (middenmoot) en Exclusive (luxe uitgerust). Het kleinste model, de TH 6030 Essential, heeft een brutoprijs van €83.390. Het grootste model uit de serie, een TH 8043 Essential, kost bruto €112.210. Wie kiest voor een Exclusive-uitvoering, met een groot kleurendisplay, luxe stoel en joystick gemonteerd op de armleuning, moet rekenen op een brutoprijs van €125.460.

De hydrostatische aandrijving heeft nu een extra rijmodus, waarmee je de transportsnelheid van de verreiker kunt aanpassen. Dit is bedoeld om in verschillende omstandigheden (bijv. ruwe ondergrond) een bijpassende snelheid te kiezen.

De hydrostatische aandrijving heeft nu een extra rijmodus, waarmee je de transportsnelheid van de verreiker kunt aanpassen. Dit is bedoeld om in verschillende omstandigheden (bijv. ruwe ondergrond) een bijpassende snelheid te kiezen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Ritje met Massey Ferguson 1200 uit 1974

Pieter de With in Hagestein (U.) rijdt graag met de klassieke Massey Fergsuon 1200, die hij jaren geleden kocht.
Afbeelding artikel

VIDEO | Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT in actie met zware bosfrees

De Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT van Klaas Pels Cultuurtechniek in actie met een MeriCrusher MJHS-241 STX-bosfrees.
Afbeelding artikel

Massey Ferguson vervangt 8700S voor nieuwe 9S-serie

Massey Ferguson presenteert een nieuwe 9S-serie op vakbeurs Agritechnica. Deze serie is de opvolger van de 8700S-serie.
Beheer
WP Admin