fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vijf modellen in nieuwe MF 5S-serie

Het Oostenrijkse tijdschrift publiceert deze foto, van de nieuwe 5S. Foto: Bauernzeitung.at

Massey Ferguson introduceert vijf nieuwe modellen in de MF 5S-serie. De modellen hebben een vermogen van 105 pk tot 145 pk en zijn in Nederland leverbaar vanaf april/mei 2021. De vanafprijs is € 82.770.

De nieuwe modellen zijn de MF 5S.105, MF 5S.115, MF 5S.125, MF 5S.135 en de MF 5S.145. Onder de motorkap ligt een Agco Power viercilinder 4,4 liter Stage V. Alle vijf modellen uit de MF 5S-serie zijn leverbaar met de keuze uit Essential-, Efficient- of Exclusive-basisspecificaties.

Op de Exclusive- en Efficient-modellen zijn de transmissies standaard uitgerust met AutoDrive. Je bedient ze via de Multipad-joystick. AutoDrive zorgt voor automatisch wisselen van de vier of zes powershiftstappen bij veldwerk, evenals het schakelen van de groepen tijdens transport.

Lees verder onder de foto

Keuze uit drie versies

Exclusive-modellen zijn het meest uitgebreid uitgerust, met onder andere een 110 liter/min CCLS-pomp met maximaal acht elektronische regelventielen, hydrauliek joystick, Multipad-bediening, AutoDrive-transmissie, automatische airco, cabinevering, luxe luchtgeveerde stoel en Datatronic 5-touchscreenterminal.

De Efficient-specificatie is vergelijkbaar, maar heeft twee elektronische en twee mechanische ventielen achter, standaard airco en een luchtgeveerde stoel; de Datatronic 5-terminal is hier een optie.

Essential versies met Dyna-4 hebben T-hendel transmissieregeling met Speedmatching. Die selecteert automatisch de meest geschikte Powershift-verhouding, passend bij de snelheid wanneer door de groepen wordt geschakeld. Dyna-6-modellen worden standaard geleverd met AutoDrive.

Lees verder onder de foto

Hefvermogen vergroot

Met een draaicirkel van 4 meter en het smalle design met de schuin aflopende motorkap is de 5S-serie zeer geschikt voor fronthef- en voorladerwerkzaamheden. Het hefvermogen van de achterhef is vergroot tot 6.000 kg. Dat is 7% meer dan zijn voorganger. De nieuw ontworpen fronthef heeft een hefvermogen van 3.000 kg.

Lees verder onder de video

Armsteun met nieuwe Multipad

De Exclusive- en Efficient-trekkers bevatten een nieuwe armsteun met de Multipad die ook is toegepast in het onlangs gelanceerde vlaggenschip van MF, de 8S. Hiermee kan de chauffeur een aantal functies bedienen, waaronder de omkeer vooruit/achteruit, hefinrichting en regelventielen.

Essential-trekkers hebben een basisuitvoering waarbij je de transmissie bedient met een kleine T-hendel op de rechter zijconsole, en aparte hendels voor de hydrauliekventielen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Ritje met Massey Ferguson 1200 uit 1974

Pieter de With in Hagestein (U.) rijdt graag met de klassieke Massey Fergsuon 1200, die hij jaren geleden kocht.
Afbeelding artikel

VIDEO | Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT in actie met zware bosfrees

De Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT van Klaas Pels Cultuurtechniek in actie met een MeriCrusher MJHS-241 STX-bosfrees.
Afbeelding artikel

Massey Ferguson vervangt 8700S voor nieuwe 9S-serie

Massey Ferguson presenteert een nieuwe 9S-serie op vakbeurs Agritechnica. Deze serie is de opvolger van de 8700S-serie.
Beheer
WP Admin