Terug naar nieuwsoverzicht

Vijf modellen in nieuwe MF 5S-serie

Het Oostenrijkse tijdschrift publiceert deze foto, van de nieuwe 5S. Foto: Bauernzeitung.at

Massey Ferguson introduceert vijf nieuwe modellen in de MF 5S-serie. De modellen hebben een vermogen van 105 pk tot 145 pk en zijn in Nederland leverbaar vanaf april/mei 2021. De vanafprijs is € 82.770.

De nieuwe modellen zijn de MF 5S.105, MF 5S.115, MF 5S.125, MF 5S.135 en de MF 5S.145. Onder de motorkap ligt een Agco Power viercilinder 4,4 liter Stage V. Alle vijf modellen uit de MF 5S-serie zijn leverbaar met de keuze uit Essential-, Efficient- of Exclusive-basisspecificaties.

Op de Exclusive- en Efficient-modellen zijn de transmissies standaard uitgerust met AutoDrive. Je bedient ze via de Multipad-joystick. AutoDrive zorgt voor automatisch wisselen van de vier of zes powershiftstappen bij veldwerk, evenals het schakelen van de groepen tijdens transport.

Lees verder onder de foto

Keuze uit drie versies

Exclusive-modellen zijn het meest uitgebreid uitgerust, met onder andere een 110 liter/min CCLS-pomp met maximaal acht elektronische regelventielen, hydrauliek joystick, Multipad-bediening, AutoDrive-transmissie, automatische airco, cabinevering, luxe luchtgeveerde stoel en Datatronic 5-touchscreenterminal.

De Efficient-specificatie is vergelijkbaar, maar heeft twee elektronische en twee mechanische ventielen achter, standaard airco en een luchtgeveerde stoel; de Datatronic 5-terminal is hier een optie.

Essential versies met Dyna-4 hebben T-hendel transmissieregeling met Speedmatching. Die selecteert automatisch de meest geschikte Powershift-verhouding, passend bij de snelheid wanneer door de groepen wordt geschakeld. Dyna-6-modellen worden standaard geleverd met AutoDrive.

Lees verder onder de foto

Hefvermogen vergroot

Met een draaicirkel van 4 meter en het smalle design met de schuin aflopende motorkap is de 5S-serie zeer geschikt voor fronthef- en voorladerwerkzaamheden. Het hefvermogen van de achterhef is vergroot tot 6.000 kg. Dat is 7% meer dan zijn voorganger. De nieuw ontworpen fronthef heeft een hefvermogen van 3.000 kg.

Lees verder onder de video

Armsteun met nieuwe Multipad

De Exclusive- en Efficient-trekkers bevatten een nieuwe armsteun met de Multipad die ook is toegepast in het onlangs gelanceerde vlaggenschip van MF, de 8S. Hiermee kan de chauffeur een aantal functies bedienen, waaronder de omkeer vooruit/achteruit, hefinrichting en regelventielen.

Essential-trekkers hebben een basisuitvoering waarbij je de transmissie bedient met een kleine T-hendel op de rechter zijconsole, en aparte hendels voor de hydrauliekventielen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hackaanval Agco nog niet opgelost, productie stokt

Een hackaanval zorgt ervoor dat de productie van Agco-machines inmiddels al een week stil ligt.
Afbeelding artikel

Massey Ferguson moderniseert trekkers in 6S- en 7S-serie

Technisch zijn trekkers in 7700 S-serie en 7S-serie bijna gelijk. Let op de updates. Een proefrit.
Afbeelding artikel

Ronald van Hattem: 'Eerste stappen gezet naar een elektrische MF'

MF-directeur legt uit waarom hij het elektrische concept op basis van een MF 5S laat onderzoeken.
Beheer
WP Admin