fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krone levert XDisc 710-maaibord met geïntegreerd transportonderstel

Voor transport over de weg is het Krone XDisc 710-maaibord uitgerust met een geïntegreerd transportonderstel. Dit is als optie verkrijgbaar voor Big X-hakselaars. Hiermee is een transportkarretje om het maaibord te vervoeren verleden tijd. – Foto’s: Krone

De Duitse machinefabrikant Krone presenteert een 7,10 meter breed maaibord voor hakselaars: de XDisc 710. Exclusief voor hakselaar Big X levert Krone het XDisc 710-maaibord optioneel met een geïntegreerd transportonderstel.

Krone biedt veehouders die vlinderbloemige gewassen maaien, hakselen en direct inkuilen een 7,10 meter breed maaibord voor aan de hakselaar. De machinefabrikant uit Spelle (D.) levert de XDisc 710 naast het smallere maaibord XDisc 620. Het XDisc 710-maaibord heeft een diameter van 900 mm en is uitgerust met een groot uitvoerde toevoervijzel voor een snellere doorvoer.

Geïntegreerd transportonderstel voor Big X

Voor hakselaar BiG X levert Krone als optie een geïntegreerd transportonderstel dat de tot nu toe benodigde transportwagen vervangt. Zo vervalt het vastzetten van het maaibord op een afzonderlijke transportwagen, waardoor het wisselen tussen percelen minder tijd kost.

De XDisc 710 beschikt over een trekdissel en transportwielen. Wanneer je op het veld arriveert, maak je het maaibord los. Vervolgens hang je het voor aan de hakselaar. Het transportonderstel klapt de wielen en de dissel hydraulisch op.

Lees verder onder de foto’s

Het Krone XDisc 710-maaibord is uitgerust met messen aan de zijkant. Vanuit de cabine van de hakselaar kan de chauffeur deze afzonderlijk van elkaar bedienen.
Het Krone XDisc 710-maaibord is uitgerust met messen aan de zijkant. Vanuit de cabine van de hakselaar kan de chauffeur deze afzonderlijk van elkaar bedienen.

Messen aan zijkant machine

Voor een gezonde bodem en goede stikstofbinding zaaien veehouders steeds vaker een mengsel van graan en vlinderbloemige gewassen als erwten, wikke, graan en gras. Veehouders ontvangen hiervoor subsidie.

Vlinderbloemige gewassen raken echter dikwijls in elkaar verstrengeld. Tijdens het hakselen is het juist handig dat je de scheiding goed ziet tussen waar je al hebt gemaaid en waar je nog moet maaien. Daarom kun je de XDisc 710 voorzien van messen aan de zijkant, die door de scheiding heen maaien. Deze messen kun je vanuit de cabine van de veldhakselaar links en rechts afzonderlijk bedienen. Zo voorkom je volgens de fabrikant gewasverlies.

Afhankelijk van de snijlengte van het te maaien gewas, is het toerental van de toevoervijzel in drie stappen op de invoersnelheid van de hakselaar af te stemmen.
Afhankelijk van de snijlengte van het te maaien gewas, is het toerental van de toevoervijzel in drie stappen op de invoersnelheid van de hakselaar af te stemmen.

Krone levert het XDisc 710-maaibord vanaf €122.645.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Altijd scherpe messen op Krone Big X-hakselaars met nieuw slijpsysteem

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype nieuwe Krone Big X-hakselaar

Krone werkt aan een nieuwe hakselaar in de Big X-serie. Op de Facebookpagina van Tractorum.it zien we foto’s van een prototype.
Afbeelding artikel

‘Met een gerust hart een gebruikte hakselaar kopen’

Een gebruikte hakselaar kopen en voor 100% weten waar je aan toe bent? Dat kan bij AM Machinery dat gebruikt maakt...
Afbeelding artikel

Gespot: Fendt werkt aan opvolger Katana-hakselaar

De Duitse machinefabrikant Fendt werkt achter de schermen aan een opvolger voor de Katana-hakselaar. Dat blijkt uit een foto die het...
Beheer
WP Admin