fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krone bouwt Big X 980 en 1080-hakselaars

Twee nieuwe Krone-hakselaars, de Big X 980 en 1080, gaan het gat tussen 880 tot 1.180 pk opvullen.

De Duitse machinefabrikant Krone breidt zijn assortiment hakselaars met hoge vermogens uit met de nieuwe Big X 980 (980 pk) en Big X 1080 (1.080 pk). Ze vullen het gat op tussen de modellen met motorvermogens 880 en 1.180 pk.

De serie Big X-hakselaars telt voortaan zes modellen in de vermogensklasse van 680 tot 1.180 pk. De twee nieuwe modellen krijgen dezelfde Liebherr V12-motor als het topmodel, de Krone Big X 1180. Ook dit duo voldoet aan de Fase V-emissienorm en is uitgerust met een zogenoemde Power Split-functie. Die is optioneel verkrijgbaar.

50 pk omhoog of terug

“Als een chauffeur bijvoorbeeld gras gaat hakselen en het motorvermogen van 980 of 1.080 pk niet nodig heeft, kan hij handmatig of automatisch in stapjes van 50 pk opschakelen naar in dit geval 980 of 1.080 pk. Je kunt dit ook begrenzen tot een maximaal vermogen”, vertelt Ad van den Hurk, verkoopmanager Krone Nederland. Met behulp van deze Power Split-functie kunnen – afhankelijk van de omstandigheden bij het hakselen – verschillende vermogensbereiken worden ingesteld. Het effect hiervan is brandstofbesparing, aldus Krone.

Traploos of automatisch schakelen

Is presteren op vol vermogen vereist, dan kan de chauffeur kiezen voor de modus X-power. De hakselaar schakelt dan automatisch en traploos tussen de verschillende motorvermogens. Dat maakt het rijden comfortabeler en efficiënter, stelt de fabrikant uit Spelle. Door het optionele motortoerentalbeheer kan het brandstofverbruik van de hakselaar worden verminderd door het motortoerental automatisch te verlagen.

De veldhakselaars hebben ook de gewijzigde PowerSplit-functie. Als optie pas je het motorvermogen eenvoudig met een druk op de knop aan, afhankelijk van de behoefte.

De veldhakselaars hebben ook de gewijzigde PowerSplit-functie. Als optie pas je het motorvermogen eenvoudig met een druk op de knop aan, afhankelijk van de behoefte.

Smart Connect

De nieuwe Big X 980 en 1080 zijn standaard uitgerust met SmartConnect. Deze telemetrie-eenheid brengt realtime de werkzaamheden en machinegegevens in beeld. De gegevens worden weergegeven in Smart Telematics en/of via de agrirouter naar geselecteerde bedrijfssystemen worden gezonden.

Daarnaast heeft Krone nog een kleine serie hakselaars van vier modellen variërend van 480, 530, 580 en 630 pk.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Met een gerust hart een gebruikte hakselaar kopen’

Een gebruikte hakselaar kopen en voor 100% weten waar je aan toe bent? Dat kan bij AM Machinery dat gebruikt maakt...
Afbeelding artikel

Gespot: Fendt werkt aan opvolger Katana-hakselaar

De Duitse machinefabrikant Fendt werkt achter de schermen aan een opvolger voor de Katana-hakselaar. Dat blijkt uit een foto die het...
Afbeelding artikel

Modderfestijn tijdens de maisoogst in 5 video's

Op YouTube ziet TREKKER video’s voorbijkomen met barre oogsttaferelen. Boeren gaan tot het uiterste om mais van het land te krijgen.
Beheer
WP Admin