fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Altijd scherpe messen op Krone Big X-hakselaars met nieuw slijpsysteem

Machinefabrikant Krone wint een zilveren innovatie-medaille op vakbeurs Agritechnica 2023 met zijn nieuwe slijpsysteem voor de messen van Big X-hakselaars. - Foto: Krone

Krone wint een zilveren innovatie-award op vakbeurs Agritechnica 2023 met zijn nieuwe slijpsysteem voor de messen van Krone Big X-hakselaars.

Krone wint een zilveren innovatie-award op vakbeurs Agritechnica met zijn nieuwe slijpsysteem voor de messen van de Big X-hakselaars. Concreet houdt het nieuwe slijpsysteem in dat in plaats van elke 400 à 450 keer de messen handmatig stellen of vervangen deze 2.200 slijpcycli meegaan. Dat is dus vijf keer zo lang.

Elektronische regeling slijpsysteem

Krone bereikt dat door een slimme elektronische regeling van het slijpsysteem ten opzichte van de hakselmessen. De fabrikant levert het systeem vanaf heden standaard op alle Krone Big X-hakselaars. Het systeem is ook toepasbaar op oudere Krone Big X-hakselaars.

Zilveren innovatie-award

Dat Krone hiervoor een zilveren innovatie-award op vakbeurs Agritechnica 2023 wint, vloeit voort uit de gedachtegang dat dit nieuwe slijpsysteem uiteindelijk brandstof bespaart. Daarnaast leveren scherpe messen een beter gehakseld product.

Auteur: Bas van Hattum

Lees ook: Krone: zeswielige hakselaar was probeersel

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.
Afbeelding artikel

‘Met een gerust hart een gebruikte hakselaar kopen’

Een gebruikte hakselaar kopen en voor 100% weten waar je aan toe bent? Dat kan bij AM Machinery dat gebruikt maakt...
Afbeelding artikel

Gespot: Fendt werkt aan opvolger Katana-hakselaar

De Duitse machinefabrikant Fendt werkt achter de schermen aan een opvolger voor de Katana-hakselaar. Dat blijkt uit een foto die het...
Beheer
WP Admin