fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krone: zeswielige hakselaar was probeersel

Machinefabrikant Krone testte in 2022 een zeswielige hakselaar. Nu laat de fabrikant weten dat het slechts een probeersel was.- Foto's: internet

Vorig jaar doken op internet beelden op van een zeswielige Krone-hakselaar. Dat was slechts een probeersel, laat de fabrikant desgevraagd weten.

De spectaculair ogende drie-assige Krone-hakselaar die vorig jaar tijdens de maisoogst opdook in de – overigens zeer opvallende – camouflage-wrap, was slechts een experiment, zo laat de fabrikant na navraag weten. De inspiratie om een zeswielige hakselaar te bouwen haalde Krone uit de wereld van de bunkerrooiers, waar deze bouwwijze al veel langer praktijk is.

Studiemodel hakselaar

Deze wazige foto van internet toont het studiemodel. Het studiemodel werd - toevallig of niet - op de gevoelige plaat vastgelegd. Dat leidde online direct tot wilde speculaties.

Deze wazige foto van internet toont het studiemodel. Het studiemodel werd – toevallig of niet – op de gevoelige plaat vastgelegd. Dat leidde online direct tot wilde speculaties.

Doel van het prototype was om te kijken hoe dat concept uitpakt bij een hakselaar. Het studiemodel werd, toevallig of niet, op de gevoelige plaat vastgelegd. Dat leidde online direct tot wilde speculaties. Alle geruchten ten spijt; onderhuids ging het gewoon om een standaard Big X 1180 met een extra as, zo beweert Krone nu.

De fabrikant zegt dit najaar op de Agritechnica geen nieuwe hakselaars te introduceren. Of we de machine later wel in praktijk gaan zien, daarover hult de fabrikant zich in stilzwijgen.

Auteur: Matthijs Verhagen

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Baler Automation leverbaar op Case IH-balenpers

Met het Baler Automation claimt Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur.
Afbeelding artikel

Dubbele rotor in nieuwe Case IH AF11-maaidorser

De Amerikaanse machinefabrikant Case IH presenteert zijn nieuwe AF11-maaidorser; een slagschip van 775 pk met een dubbele rotor. De graantank heeft...
Afbeelding artikel

‘Met een gerust hart een gebruikte hakselaar kopen’

Een gebruikte hakselaar kopen en voor 100% weten waar je aan toe bent? Dat kan bij AM Machinery dat gebruikt maakt...
Beheer
WP Admin